Η απονομή του 1ου Πρωταθλήματος Κορασίδων το 2021

Στόχος τα κορίτσια τους να αγαπήσουν το μπάσκετ

Οι διαδοχικές επιτυχίες της Ολυμπιάδας στις αναπτυξιακές ηλικίες φέρνει μεγάλη αύξηση της συμμετοχής κορασίδων και νεανίδων στο άθλημα

Το μπάσκετ μπαίνει δυναμικά στη ζωή των κοριτσιών της Αλεξανδρούπολης και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις επιτυχίες της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης! Ένα 5ετές πλάνο, που ξεκίνησαν από κοινού ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Χαλκιάς και οι προπονητές του συλλόγου με στόχο να φτάσει το γυναικείο μπάσκετ όσο το δυνατόν ψηλότερα, ήδη βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο αποδεικνύοντας πως το μεράκι σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία πάντα φέρνουν πολύ καλά αποτελέσματα.

Οι πρώτες επιτυχίες αυτού του πλάνου ήρθαν με εμφατικό τρόπο με τις διαδοχικές κατακτήσεις του πρωταθλήματος ΕΚΑΣΑΜΑΘ Κορασίδων και Νεανίδων ενώ αποκορύφωμα της εξαιρετικής αυτής πορείας ήταν η συμμετοχή στο Final-8 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων (2022) και Νεανίδων (2023).

«Στόχος μας ήταν και είναι να αγαπήσουν τα κορίτσια της περιοχής το μπάσκετ και να τα δώσουμε τη δυνατότητα να δουλέψουν σωστά ώστε να φτάσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα» επισήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χαλκιάς ενώ από την πλευρά του ο «αρχιτέκτονας» των επιτυχιών Μιχάλης Γιαβρίδης αποκάλυψε πως «συνταγή της επιτυχίας ήταν η απίστευτη όρεξη των κοριτσιών για προπόνηση και δουλειά σε σχεδόν επαγγελματικά πρότυπα (όσον αφορά τις ώρες/μέρες προπονήσεων) με αποτέλεσμα να έρθουν συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα και πρωταθλήματα με αποκορύφωμα τη συμμετοχή σε δυο πανελλήνια πρωταθλήματα, που επουδενί δεν αποτελούσε αυτοσκοπό για εμένα προσωπικά».

Η ομάδα που αγωνίστηκε στο 33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως εξαιτίας του γηπεδικού προβλήματος που ταλανίζει χρόνια την Αλεξανδρούπολη, τα κορίτσια δεν κάνανε ποτέ προπόνηση στο γήπεδο που έδιναν τις εντός έδρας αναμετρήσεις!

Ο Μιχάλης Γιαβρίδης και ο Μάριος Ξανθίδης διαχρονικά βρίσκονται στο πλευρό των κοριτσιών του συλλόγου.

Οι διαδοχικές επιτυχίες του συλλόγου αποτυπώθηκαν και στον αριθμό των κοριτσιών που ασχολούνται πια με την «πορτοκαλί θεά» καθώς ο σύλλογος αριθμούσε περίπου 30 κορίτσια ενώ μετά τις επιτυχίες μετρά πλέον περίπου 60. Αυτό αποτελεί δικαίωση τόσο του προέδρου Βασίλη Χαλκιά όσο και των προπονητών του συλλόγου Μιχάλη Γιαβρίδη και Μάριου Ξανθίδη αλλά και τον προπονητή και γυμναστή του συλλόγου Ηλία Θεοδόση, που βρίσκονται στο πλευρό των κοριτσιών και τα στηρίζουν.

Η ομάδα που συμμετείχε στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων.

Στόχος είναι να συνεχιστεί η παραγωγική διαδικασία του συλλόγου, να μυηθούν στον κόσμο του μπάσκετ ακόμα περισσότερα κορίτσια και το γυναικείο τμήμα, το οποίο στηρίζεται διαχρονικά στα παιδιά της ομάδας, να μπορέσει τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 ώστε να έχουν ακόμα μεγαλύτερες παραστάσεις και κίνητρο για πιο σκληρή δουλειά.

Βασίλης Στοάκης

EOK Magazine

Υπεύθυνος θεματολογίας: Γιώργος Βαλαβάνης
Επιμέλεια ύλης: Ανάργυρος Αργυρόπουλος

Απρίλιος '24

Περιεχόμενα

Κατεβάστε το περιοδικό σε PDF
Μάιος '22 - Τεύχος 5
Απρίλιος '22 - Τεύχος 4
Μάρτιος '22 - Τεύχος 3
Φεβρουάριος '22 - Τεύχος 2

Ιανουάριος '22

Περιεχόμενα

Υπεύθυνος θεματολογίας: Γιώργος Βαλαβάνης
Επιμέλεια ύλης: Ανάργυρος Αργυρόπουλος