1

Υπερήφανοι γιος και μπαμπάς, αντίπαλοι για 40 λεπτά

Ο Γιάννης Παπούλης, προπονητής του Φοίβου, αντιμετώπισε τον Έσπερο όπου αγωνίζεται ο έφηβος Ανδρέας

Μια όμορφη και συγκινητική στιγμή έζησε ένας απ’ τους μπασκετανθρώπους της Κω, αφού ο Γιάννης Παπούλης, με μεγάλη παρουσία στις εθνικές κατηγορίες και για χρόνια προπονητής στις εθνικές αλλά και περιφερειακός ομοσπονδιακός προπονητής των νησιών, τέθηκε αντιμέτωπος με τον γιο του για τη 2η αγωνιστική του ανδρικού πρωταθλήματος του Ομίλου νήσων στην αναμέτρηση Έσπερος – Φοίβος.

Ο Ανδρέας Παπούλης στον Έσπερο.

Ο Γιάννης Παπούλης είναι προπονητής του Φοίβου, μιας ομάδας που στοχεύει στον τίτλο στα Δωδεκάνησα και στην άνοδο στη Γ’ Εθνική και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα απέναντι στον γιο του Ανδρέα, ο οποίος από φέτος αγωνίζεται στο εφηβικό τμήμα του Εσπέρου, τμήμα με το οποίο ο σύλλογος παίρνει μέρος και στο ανδρικό πρωτάθλημα του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Οι δύο τους μάλιστα συνυπήρχαν σε σύλλογο όταν πριν δύο χρόνια ο Ανδρέας Παπούλης αγωνιζόταν στην Α.Ε. Δικαίου έχοντας ως προπονητή (μαζί με τον Δημήτρη Τζομάκα) τον πατέρα του με τον σύλλογο μάλιστα εκείνη την σεζόν να κατακτά και το παιδικό πρωτάθλημα στα Δωδεκάνησα κερδίζοντας στον τελικό (πως τα φέρνει η ζωή) τον Έσπερο με 45-47.

Αγκαλιασμένοι πανηγυρίζουν τον τίτλο στα Δωδεκάνησα.

Κοινή αγάπη το μπάσκετ αλλά και οι ατελείωτες ώρες στο scouting

Πατέρας και γιος περνούν αρκετές ώρες μαζί παρακολουθώντας μπάσκετ, όχι μόνο τηλεοπτικά αλλά και στο Κλειστό γυμναστήριο Κω αφού και ο Ανδρέας βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του τόσο αγωνιστικά ως πλέι-μέικερ αλλά και ως άνθρωπος που του αρέσει να αναλύει το άθλημα και να θέλει να διαβάσει περισσότερα πράγματα πάνω σε αυτό, έχοντας έναν απ’ τους καλύτερους σε ότι αφορά το scouting μαζί του όταν παρακολουθεί τα ματς.

Ο Γιάννης Παπούλης στον Φοίβο.

Γιάννης Παπούλης: «Παρακολουθούσα τι κάνει η ομάδα μου αλλά έριχνα και κλεφτές ματιές στον Ανδρέα»

O έμπειρος προπονητής μάλιστα στις δηλώσεις του δεν έκρυψε ότι ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για την οικογένεια αφού ναι μεν η ομάδα του έπρεπε να πάρει τη νίκη αλλά είχε και το νου του στον Ανδρέα.

«Ήταν ένα περίεργο σκηνικό η αλήθεια η συγκεκριμένη αναμέτρηση για εμάς αφού ήταν και η πρώτη φορά που βρεθήκαμε κατά κάποιον τρόπο αντίπαλοι. Ο Φοίβος ήθελε τη νίκη και προετοιμαστήκαμε καλά γι’ αυτό. Όταν ξεκίνησε το ματς σκεφτόμουν κυρίως την ομάδα μου και τον τρόπο με τον οποίο θα παίξουμε καλά και θα κερδίσουμε.

Βέβαια έπιανa αρκετές φορές τον εαυτό μου να ρίχνω κλεφτές ματιές στο το τι κάνει στο γήπεδο, στο αν το κάνει καλά και συναισθηματικά ένιωθα λίγο περίεργα.

Ήταν μια όμορφη στιγμή και το σημαντικό για μένα είναι ότι βρίσκεται στον χώρο και ότι το αγαπάει το άθλημα».

Με στόχο τους τίτλους και οι δύο

Για μια σεζόν που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη οι στόχοι είναι σχεδόν κοινοί και για τους δύο την φετινή σεζόν. Ο Γιάννης Παπούλης να κατακτήσει τον τίτλο στα Δωδεκάνησα με τον Φοίβο και να διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική και ο Ανδρέας Παπούλης να πάρει το πρωτάθλημα Δωδεκανήσου με τον Έσπερο. Τον σημαντικό βέβαια τον έχουν πετύχει εδώ και χρόνια, την στήριξη του ενός στον άλλον και την αγάπη τους για το μπάσκετ.

Γιώργος Πιτσής

EOK Magazine

Υπεύθυνος θεματολογίας: Γιώργος Βαλαβάνης
Επιμέλεια ύλης: Ανάργυρος Αργυρόπουλος

Απρίλιος '24

Περιεχόμενα

Κατεβάστε το περιοδικό σε PDF
Μάιος '22 - Τεύχος 5
Απρίλιος '22 - Τεύχος 4
Μάρτιος '22 - Τεύχος 3
Φεβρουάριος '22 - Τεύχος 2

Ιανουάριος '22

Περιεχόμενα

Υπεύθυνος θεματολογίας: Γιώργος Βαλαβάνης
Επιμέλεια ύλης: Ανάργυρος Αργυρόπουλος