Asteras10

Μια νέα δύναμη στην Αιγιάλεια

Πέντε άνοδοι σε μια 6ετία για τον Αστέρας Τέμενης, ασταμάτητες μπασκετικές δράσεις και το σχέδιο για τη δημιουργία κλειστού προπονητηρίου

Όταν πρωτοείδαμε τον Αστέρα Τέμενης, παρότι αγωνιζόταν στις μικρότερες κατηγορίες της ΕΣΚΑ-Η, να διοργανώνει στην Αιγιάλεια σημαντικά μπασκετικά event με την παρουσία μεγάλων άσων του ελληνικού μπάσκετ, όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και άλλοι, διαπιστώσαμε τη φλόγα και το όραμα που είχε ο σύλλογος για να κάνει πράγματα στον χώρο.

Όπερ και εγένετο, καθώς η πορεία του Αστέρα Τέμενης τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά ανοδική, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑ-Η της σεζόν 2022-2023 και την παρθενική συμμετοχή της ομάδας στις εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ.

Κι όλα αυτά από μια ομάδα, η οποία έχει τη βάση της στον όμορφο παραθαλάσσιο οικισμό των 2.000 κατοίκων, πλησίον του Αιγίου, αλλά και σε μια περιοχή, στην οποία δέσποζε για πολλά χρόνια η επιβλητική παρουσία του Κεραυνού Αιγίου και σε δεύτερο χρόνο οι φιλόδοξες προσπάθειες της Ακράτας και του Ηφαιστου/Αχιλλέα.

Έξαλλα πανηγύρια στον Αστέρα Τέμενης μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑ-Η και της ανόδου στις εθνικές κατηγορίες.

Το μπασκετικό τμήμα του Αστέρα Τέμενης ιδρύθηκε το 1992 και επαναδραστηριοποιήθηκε το 2017, έχοντας έκτοτε μια σταθερά ανοδική τροχιά. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε μια 6ετία, η ομάδα μετράει 5 ανόδους και, μάλιστα, σε αυτήν την χρονική περίοδο προσθέστε και τη σεζόν που δεν τελείωσε ποτέ λόγω της πανδημίας του Covid-19!

 Ο Αρης Ξενούλης στην αγκαλιά του Θεόδωρου Καρούτζου.

Φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στη National League 2, τη λεγόμενη Γ΄ Εθνική, καθώς και στο Κύπελλο Ελλάδας, με αποτέλεσμα να γίνει η δεύτερη μόλις ομάδα στο μπάσκετ της Αιγιαλείας, μετά τον Κεραυνό, που παίρνει μέρος στον θεσμό.

 «Καυτή» κερκίδα στα εντός έδρας παιχνίδια του Αστέρα Τέμενης στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγίου.

Πέρα, όμως, από την εντυπωσιακή πορεία της Ανδρικής ομάδας, ο Αστέρας Τέμενης διατηρεί και ακαδημίες που αριθμούν πάνω από 50 παιδάκια της τοπικής κοινότητας, αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο μια μικρή αθλητική κυψέλη. Επίσης, για πρώτη φορά θα αγωνιστεί και στα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η και πιο συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα Παίδων.

Στιγμιότυπο από τη διοργάνωση του All Star Smiles με την παρουσία σπουδαίων άσων του ελληνικού μπάσκετ.

Και κάτι ακόμη, πολύ σημαντικό: Η διοίκηση του Αστέρα Τέμενης έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση και μελέτη για την κατασκευή κλειστού προπονητηρίου στην Τέμενη, έχοντας αποσπάσει θετική εισήγηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ εκκρεμεί και η αντίστοιχη έγκριση από τον Δήμο Αγιάλειας. Όταν με το καλό ο Αστέρας αποκτήσει το δικό του σπίτι, τότε θα μπορεί να κάνει ακόμη περισσότερα πράγματα, να διοργανώνει ιβέντ, να μεγαλώσει ακόμη πιο πολύ τις υποδομές του και να αποκτήσει ακόμη περισσότερους φίλους αναβαθμίζοντας, ταυτόχρονα, περαιτέρω ολόκληρη την περιοχή.

Ο προπονητής του Αστέρα Τέμενης, Αρης Ξενούλης, με την οικογένειά του μετά την άνοδο στη Γ΄ Εθνική.

Η ψυχή του Αστέρα Τέμενης, όμως, είναι οι άνθρωποί του. Αφενός ο Γιώργος Χρηστίδης και ο Κώστας Ζεντέφης, οι οποίοι «τρέχουν» και διευθετούν τα πάντα (με τη βοήθεια 6μέλους Δ.Σ.) και αφετέρου ο Ομιλος Υπηρεσιών Υγείας Affidea και ιδιαίτερα ο πρόεδρός του Θεόδωρος Καρούτζος, που εγγυώνται την εύρυθμη λειτουργία, την προοπτική και τη σταθερή εξέλιξη του Αστέρα. Αφήσαμε τελευταίο ένα ακόμη πρόσωπο, τον προπονητή των επιτυχιών του Αστέρα, Αρη Ξενούλη (μέλος και του σταφ της Εθνικής Ενόπλων εδώ και χρόνια), ο οποίος έχει αφήσει τη δική του σφραγίδα στην ανοδική πορεία του συλλόγου, ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει και σε έναν σταθερό κορμό παικτών που συγκροτούν επί της ουσίας μια υγιή μπασκετική «οικογένεια».

Γιώργος Χρηστίδης και Θεόδωρος Καρούτζος στη βραδιά ανόδου του Αστέρα Τέμενης.

Πέρα, όμως, από την αθλητική του δραστηριότητα και τις αγωνιστικές του επιτυχίες, ο Αστέρας Τέμενης συμμετέχει και διοργανώνει και σημαντικές εκδηλώσεις γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως φιλανθρωπικούς αγώνες με στόχο την ενίσχυση του έργου αντίστοιχων φορέων (π.χ. «Χαμόγελο του Παιδιού»), εκδηλώσεις, ενημερώσεις σε σχολεία, ημερίδες, κλπ.

 Τα διχτάκια του κλειστού γυμναστηρίου του Αιγίου κόβονται ως… λάφυρο ανόδου.

Η οργάνωση, το όραμα και το οικογενειακό κλίμα αποτελούν τα δυνατά σημεία του Αστέρα Τέμενης, που έχει κάθε λόγο να ατενίζει το μέλλον του με αισιοδοξία.

Κώστας Λαμπρόπουλος

EOK Magazine

Υπεύθυνος θεματολογίας: Γιώργος Βαλαβάνης
Επιμέλεια ύλης: Ανάργυρος Αργυρόπουλος

Απρίλιος '24

Περιεχόμενα

Κατεβάστε το περιοδικό σε PDF
Μάιος '22 - Τεύχος 5
Απρίλιος '22 - Τεύχος 4
Μάρτιος '22 - Τεύχος 3
Φεβρουάριος '22 - Τεύχος 2

Ιανουάριος '22

Περιεχόμενα

Υπεύθυνος θεματολογίας: Γιώργος Βαλαβάνης
Επιμέλεια ύλης: Ανάργυρος Αργυρόπουλος