Lezanta 8

Αστέρια που ανατέλλουν!

Το Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική της Πάτρας, μας ταξίδεψε στο μέλλον

Rising Stars! Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του ονόματος του τουρνουά το οποίο από την πρώτη του κιόλας χρονιά διεξαγωγής έκλεψε την καρδιά των ανθρώπων του μπάσκετ κι ειδικά εκείνων που ασχολούνται με την Ανάπτυξη.

«Αστέρες που ανατέλλουν» είναι η ελληνική μετάφραση της διοργάνωσης κι αυτό ακριβώς είδαν και φέτος, στη δεύτερη «έκδοση» του τουρνουά, όλοι όσοι βρέθηκαν το διήμερο 4-5 Μαρτίου στο «Promitheas Park».

Αν ταιριάζει μια φράση σε όλα όσα εκτυλίχθηκαν το πρώτο Σαββατοκύριακο του τρέχοντος μήνα στον Καστελλόκαμπο της Πάτρας αυτή δεν είναι άλλη από το: «Κάθε χρόνο και καλύτερα!».

Η κορυφαία 5άδα του Final-8. Από αριστερά οι Νίκος Σταυρόπουλος, Μπόγκολιουμ Μάρκοβιτς, Αλέξανδρος Σαμοντούροβ, Νίκος Χιτικούδης, Ευστράτιος Καλλιοντζής και Νίκος Σοϊλεμετζίδης και Κώστας Τσαρτσαρής.
Οι διακριθέντες Λευτέρης Λιοτόπουλος (πρώτος σκόρερ), Γιάννης Κομνιανίδης (πρώτος στις ασίστ) και Στράτος Καλλιοντζής (πρώτος ριμπάουντερ) με τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Αυτό το παραδέχθηκαν, άλλωστε, όχι μόνον οι θεατές, αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες του τουρνουά, σχολιάζοντας με εγκωμιαστικό τρόπο το υψηλό επίπεδο των αγώνων και το πλούσιο ταλέντο που παρατάχθηκε και ξεδιπλώθηκε μέσα στο παρκέ.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Νίκος Νικολόπουλος έδωσε την κούπα του πρωταθλητή στη Σέρβικη Mega Mis.
Θοδωρής Παπαλουκάς και Αλέξανδρος Σαμοντούροβ.

«Η Ομοσπονδία σε αυτήν τη νέα της προσπάθεια έχει σαν προτεραιότητα την Ανάπτυξη του μπάσκετ και γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο στηρίζουμε διοργανώσεις όπως το τουρνουά Rising Stars, το οποίο δίνει την ευκαιρία στο νέο αίμα του αθλήματος να παίξει όσο το δυνατόν περισσότερα δυνατά παιχνίδια», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος, κάνοντας τον απολογισμό του τουρνουά Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική.

«Ευχαριστούμε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν, αλλά και επειδή δέχθηκαν μια έξτρα πίεση λόγω της συμπίεσης του προγράμματος εξαιτίας του εθνικού πένθους από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ και πρόσθεσε: «Το πρόσημο είναι πολύ θετικό με βάση το πρόσωπο που έδειξαν οι παίκτες και οι ομάδες. Μας χαροποίησε πολύ η εικόνα που είδαμε μέσα στο παρκέ και μας γεμίζει όλους με αισιοδοξία για το μέλλον. Η προσπάθεια ξεκίνησε δειλά πέρσι και όλοι έδειξαν τόσο στη διάρκεια του Final-8, όσο και καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν ότι έχουν αγκαλιάσει τον θεσμό».

Ο Λάμπρος Τάκης (μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ) έδωσε τιμητική πλακέτα στον Βασίλη Διαμαντόπουλο, εκπρόσωπο της Εθνικής Ασφαλιστικής, για τη συμβολή της στο τουρνουά.
Τάκης Πετρόπουλος και Κώστας Πελετίδης στην κερκίδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του εκ υπευθύνων του Αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, Κώστα Τσαρτσαρή: «Στην Πάτρα αποδείχθηκε ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει μέλλον. Κι εμείς σαν ΕΟΚ θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το ταλέντο των νέων παιδιών μέσα από συνεχείς δράσεις, μια εξ αυτών και το Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική».

«Πλημμύρισε» από κόσμο του μπάσκετ το «Promitheas Park».
Βαγγέλης Ζιάγκος και Γιάννης Καλαμπόκης στις κερκίδες.

Για την ιστορία, στον τελικό του φετινού τουρνουά στο κατάμεστο από κόσμο «Promitheas Park», η Mega Mis από τη Σερβία (η συμμετοχή της χάρισε στους Έλληνες παίκτες πολύτιμες παραστάσεις) νίκησε τον Παναθηναϊκό με σκορ 77-68.

Η απονομή στην ομάδα επιλέκτων Rising Stars.

Πολυτιμότερος παίκτης του Final-8 αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ του Παναθηναϊκού (βραβεύθηκε από τον Θοδωρή Παπαλουκά), ενώ την All Star 5άδα του Final-8 συγκρότησαν οι Νίκος Σοϊλεμετζίδης (Προμηθέας), Νίκος Χιτικούδης (Rising Stars), Αλέξανδρος Σαμοντούροβ (Παναθηναϊκός), Ευστράτιος Καλλιοντζής (ΠΑΟΚ) και Μπόγκολιουμ Μάρκοβιτς (Mega Mis). Παράλληλα, ο Λευτέρης Λιοτόπουλος της ΔΕΚΑ ήταν πρώτος σκόρερ των αγώνων, ο Γιάννης Κομνιανίδης της Rising Stars κορυφαίος στις ασίστ και ο Στράτος Καλλιοντζής του ΠΑΟΚ πρώτος ριμπάουντερ.

Η απονομή στον δευτεραθλητή Παναθηναϊκό.
Η απονομή στο Περιστέρι.

Τέλος, στον μικρό τελικό οι Rising Stars -ομολογουμένως η ευχάριστη έκπληξη των αγώνων!- κέρδισαν το Περιστέρι με 85-62, ενώ ο Προμηθέας κατέλαβε την 5η θέση, επικρατώντας στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ με 72-65 και ο Ολυμπιακός κατετάγη 7ος επικρατώντας επί της ΔΕΚΑ με 60-51.

Η απονομή στον Προμηθέα.
Η απονομή στον Ολυμπιακό.

«Κάθε χρόνο προσπαθούμε να αναβαθμίζουμε το συγκεκριμένο τουρνουά κι αυτό κάναμε και φέτος. Χρόνο με το χρόνο θα είμαστε όλο και καλύτεροι, δίνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες, εμπειρίες και δυνατά παιχνίδια στα νέα παιδιά», σχολίασε ο Κώστας Τσαρτσαρής, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις του επίσης υπευθύνου του Αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, Νίκου Σταυρόπουλου, ο οποίος στάθηκε στις πολύτιμες παραστάσεις που απέκτησε το νέο «αίμα» του ελληνικού μπάσκετ: «Το τουρνουά εδραιώνεται, αποτελώντας ένα μεγάλο κίνητρο και μια ευκαιρία στα νέα παιδιά να δουλέψουν, να παίξουν και να δείξουν την αξία τους». 

Χρήστος Μήλας, Θανάσης Τριανταφυλλίδης, Μάκης Γιατράς
Γιώργος Αθανασόπουλος, Γιώργος Ροκανάς, Νίκος Βετούλας

Το «παρών» στο «Promitheas Park» έδωσαν και ο σύμβουλος της ΕΟΚ σε θέματα Ανάπτυξης, Δημήτρης Διαμαντίδης, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ, Λάμπρος Τάκης, οι Ομοσπονδιακοί προπονητές, Βαγγέλης Ζιάγκος και Γιάννης Καλαμπόκης, η παλιά δόξα του ελληνικού μπάσκετ, Θοδωρής Παπαλουκάς και άλλοι γνωστοί άνθρωποι του αθλήματος όπως ο προπονητής του Προμηθέα, Γιάννης Χριστόπουλος, ο κόουτς του Απόλλωνα, Νίκος Βετούλας, οι Μάκης Γιατράς, Νίκος Μπάρλος, Νίκος Αργυρόπουλος, Αλέξης Παπαδάτος, Δημήτρης Αβδάλας, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ-Η, Παναγιώτης Λυκούδης, ο επικεφαλής Ενωσιακός προπονητής της ΕΣΚΑ-Η, Γιάννης Δίπλαρος, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος, κ.ά.

Νίκος Μπάρλος και Γιάννης Χριστόπουλος
Νίκος Αργυρόπουλος

Πλέον, το επόμενο ραντεβού δίνεται στο Rising Stars της σεζόν 2023-2024! Με ακόμη περισσότερη δράση και με ακόμη πιο πολλές μπασκετικές εκπλήξεις. Γιατί η Ομοσπονδία έχει ως προτεραιότητα την Ανάπτυξη του αθλήματος και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των νέων παιδιών που έρχονται με ταχύτητα μέσα από την παραγωγική διαδικασία.

Κώστας Λαμπρόπουλος

EOK Magazine

Υπεύθυνος θεματολογίας: Γιώργος Βαλαβάνης
Επιμέλεια ύλης: Ανάργυρος Αργυρόπουλος

Απρίλιος '24

Περιεχόμενα

Κατεβάστε το περιοδικό σε PDF
Μάιος '22 - Τεύχος 5
Απρίλιος '22 - Τεύχος 4
Μάρτιος '22 - Τεύχος 3
Φεβρουάριος '22 - Τεύχος 2

Ιανουάριος '22

Περιεχόμενα

Υπεύθυνος θεματολογίας: Γιώργος Βαλαβάνης
Επιμέλεια ύλης: Ανάργυρος Αργυρόπουλος