Φωτο Κυριακοπούλου με το αυτοκίνητο στο classic tour

Από το μπάσκετ στο βολάν του αυτοκινήτου

H Ελισσάβετ Κυριακοπούλου συμμετέχει σε αγώνες Ράλι με συνοδηγό την πεθερά της!

Ότι έχουν πέσει «ανδρικά κάστρα» στον αθλητισμό και στο μπάσκετ, αλλά και που συνεχίζουν να πέφτουν είναι κάτι σύνηθες και δεν κάνει εντύπωση πλέον!

Για πολλά χρόνια, το αν θα οδηγήσει γυναίκα αποτελούσε σημείο τριβής μεταξύ ζευγαριών στην ελληνική κοινωνία και δημιουργούσε πολλές αντιπαραθέσεις.

Παρά το γεγονός ότι αυτή η αντιπαράθεση έχει ξεπεραστεί, ωστόσο δεν παύει να εντυπωσιάζεται κανείς όταν βλέπει μία γυναίκα στο βολάν του αυτοκινήτου να συμμετέχει σε αγώνες Ράλι, ακόμα και αν αυτό είναι το Ιστορικό Ράλι Τρίπολης!

Σε αγώνα με την ομάδα της Άμιλλας.

Ο λόγος για την Ελισσάβετ Κυριακοπούλου, την πρώην παίκτρια της Άμιλλας, που συμμετείχε στο 1ο Ιστορικό Ράλι Τρίπολης, που διεξήχθη  στις αρχές της χρονιάς, έχοντας μάλιστα ως συνοδηγό, την πεθερά της!

Συνοδηγός της στην Τρίπολη ήταν η πεθερά της, η κ. Κοντογιάννη, μια γυναίκα η οποία έχει το αθλητικό πνεύμα μέσα στη ζωή της, καθώς έπαιζε από μικρή ηλικία μπάσκετ με μεγάλο ταλέντο και πολλές διακρίσεις.

Εν δράσει με το αυτοκίνητο από παλαιότερο αγώνα.

Το πνεύμα του αθλητισμού ζει και υπάρχει σε πολλούς κλάδους του αθλητισμού, είτε είναι αυτός ομαδικός, είτε ατομικός. Μια τέτοια κατηγορία είναι και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Έχοντας αφήσει η Ελισσάβετ το κομμάτι του μπάσκετ μετά από έναν τραυματισμό, γνώρισε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό μέσω του συλλόγου ΑΡΣΟΕ που ασχολείται με αυτοκίνητα ιστορικού χαρακτήρα και αγώνες κυρίως regularity, λόγω χαρακτήρα των αυτοκινήτων.

Στην γραμμή εκκίνησης στην Τρίπολη.

Η Ελισσάβετ ασχολήθηκε με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό επειδή γνώρισε ανθρώπους που αγαπούν αυτό το κομμάτι του αυτοκινήτου, οι οποίοι και την ώθησαν σε αυτό.

Δεν υπάρχουν εκ προοιμίου πολλές γυναίκες-οδηγοί που να συμμετέχουν σε αγώνες Ράλι, αν και φυσικά στην Ελλάδα έχει γραφτεί μία ξεχωριστή ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όταν η Γαλλίδα Μισέλ Μουτόν κέρδισε το 1982 το Ράλι Ακρόπολις.

Είναι σπάνιο από μόνο του να υπάρχει οδηγός-γυναίκα, πόσο μάλλον να έχει συνοδηγό την πεθερά της ή σε άλλες συμμετοχές την συννυφάδα της!

Αυτό που οδήγησε την πρώην παίκτρια του μπάσκετ, να συμμετέχει σε έναν αγώνα αυτοκινήτου ήταν η επαφή με τον αθλητισμό -έστω και με αυτόν τον τρόπο- αλλά και η συμμετοχή της σε αυτό με ανθρώπους που αγαπάει.

Με την ομάδα της Άμιλλας στην Α2 κατηγορία.

Η Βέτα, όπως την φωνάζουν οι φίλοι της, έπαιζε μπάσκετ στην Άμιλλα Τρίπολης, με την οποία είχε γράψει ιστορία στα παρκέ, καθώς συμμετείχε στην ιστορική άνοδο της ομάδας το 2006 στην Α2 κατηγορία, ενώ αγωνίστηκε για δύο σεζόν στην Α2 κατηγορία των γυναικών.

Συμμετείχε ακόμα σε επτά συνολικά τελικές φάσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων, τρεις με την ομάδα κορασίδων, όπου το 2007 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο και σε τέσσερις με την ομάδα νεανίδων.

Χάλκινο μετάλλιο με τις κορασίδες της Άμιλλας.

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού έχει δοθεί τον Απρίλιο στην Ρώμη και σίγουρα η Ελισσάβετ Κυριακοπούλου θα είναι παρούσα έχοντας παρακαταθήκη από τα νεανικά της χρόνια, την μπασκετική κουλτούρα και την επιτυχή ενασχόληση της με το κορυφαίο άθλημα.

Κουκάκης Σταύρος

EOK Magazine

Μάρτιος '23

Περιεχόμενα

Μάιος '22 - Τεύχος 5
Απρίλιος '22 - Τεύχος 4
Μάρτιος '22 - Τεύχος 3
Φεβρουάριος '22 - Τεύχος 2
Υπεύθυνος θεματολογίας: Γιώργος Βαλαβάνης
Επιμέλεια ύλης: Ανάργυρος Αργυρόπουλος

Ιανουάριος '22

Περιεχόμενα

Υπεύθυνος θεματολογίας: Γιώργος Βαλαβάνης
Επιμέλεια ύλης: Ανάργυρος Αργυρόπουλος