ΦΩΤΟ 1

Εκεί που «χτίζονται» οι νέοι Κολοσσοί

Στα τμήματα υποδομής και στις ακαδημίες του ΑΟ Κολοσσού, αριθμούν περισσότερα από 300 παιδιά

Μπορεί η ανδρική ομάδα να αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Κολοσσού, αφού «έκλεισε», ήδη, 17 χρόνια ζωής στη Basket League, ωστόσο ο «στυλοβάτης» και η μεγάλη δύναμη του συλλόγου είναι τα τμήματα υποδομής και οι ακαδημίες του, που αριθμούν περισσότερα από 300 παιδιά όλων των ηλικιών.

Οι ακαδημίες του Α.Ο. Κολοσσός αριθμούν 300 παιδιά.

Με έτος ίδρυσης το 1963, το ανδρικό τμήμα του Κολοσσού «συστήθηκε» στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ το 2005 όταν και ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α1, αλλά η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου χρονολογείται από παλαιότερα. Από τις υποδομές του Κολοσσού έλαμψαν ο Παντελής Κουγιός, ο Γιάννης Γεωργαλλής, ο Χρήστος Γκογκίδης και δεκάδες άλλα παιδιά, που αγωνίστηκαν στις μικρότερες εθνικές κατηγορίες.

Οι προπονητές του Κολοσσού είναι πάντα δίπλα στα παιδιά.

Τα ανοιχτά γήπεδα του Α.Ο. Κολοσσός έχουν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία, αφού έχουν γαλουχήσει γενιές και… γενιές. Εκεί που αγωνιζόταν η ανδρική ομάδα του Κολοσσού (πριν κατασκευαστεί το «Βενετόκλειο» τη δεκαετία του ’80), σήμερα προπονούνται σε καθημερινή βάση δεκάδες εκκολαπτόμενοι «αστέρες», με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να παίξουν κάποια στιγμή στην ανδρική ομάδα.

Τα ανακαινισμένα ανοιχτά γήπεδα του Α.Ο. Κολοσσός.

Ο ερασιτέχνης Κολοσσός είναι πάντα εκεί, για να τροφοδοτεί πολλές ομάδες με τα δικά του παιδιά στις εθνικές κατηγορίες και κάθε χρόνο ο αριθμός αυξάνεται σημαντικά.

Εκατοντάδες παιδιά έχουν περάσει από τα συγκεκριμένα γήπεδα, τα οποία μάλιστα ανακαινίστηκαν πριν από λίγο καιρό και παρουσιάζουν μία πολύ όμορφη εικόνα.

Οι «θαλασσί» από τη σεζόν 1991-92 έχουν καταφέρει να κατακτήσουν 26 τίτλους σε έφηβους (10), παίδες (12), νεανίδες (2), κορασίδες (2) και είναι η πολυνίκης ομάδα στα Δωδεκάνησα, έχοντας φτάσει μάλιστα και επτά φορές στις τελικές φάσεις των πανελλήνιων πρωταθλημάτων ως εξής:

1987-88, έφηβοι

1989-90, παίδες

2000-01, νεανίδες

2007-08, παίδες

2018-19, έφηβοι

2019-20, παίδες

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιτούδης βρέθηκε στη γιορτή των ακαδημιών του Κολοσσού.

Πριν από λίγες μέρες ο Α.Ο. Κολοσσός γιόρτασε το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου των ακαδημιών του και μάλιστα στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» και ο ομοσπονδιακός μας προπονητής Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος μίλησε στους μικρούς… Κολοσσούς, σε μία πολύ όμορφη και ευχάριστη εκδήλωση στα ανοιχτά γήπεδα του συλλόγου, κλείνοντας ιδανικά τη φετινή χρονιά.

Μάκης Δούβαλης

EOK Magazine

Υπεύθυνος θεματολογίας: Γιώργος Βαλαβάνης
Επιμέλεια ύλης: Ανάργυρος Αργυρόπουλος

Απρίλιος '24

Περιεχόμενα

Κατεβάστε το περιοδικό σε PDF
Μάιος '22 - Τεύχος 5
Απρίλιος '22 - Τεύχος 4
Μάρτιος '22 - Τεύχος 3
Φεβρουάριος '22 - Τεύχος 2

Ιανουάριος '22

Περιεχόμενα

Υπεύθυνος θεματολογίας: Γιώργος Βαλαβάνης
Επιμέλεια ύλης: Ανάργυρος Αργυρόπουλος