Εθνική Ανδρών: Άφιξη στο Αλίτους

Στο Αλίτους βρίσκεται από τις 14:30 η Εθνική ομάδα. Την αποστολή υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο του Βίλνιους ο πρέσβης της Ελ λάδας στη Λιθουανία, Κωνσταντίνος Κατσαμπής. Ακολούθως οι διεθνείς μετέβησαν οδικώς στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή και το απόγευμα έχει προγραμματιστεί προπόνηση.

 

Ο Κώστας Καϊμακόγλου, που συμμετέχει για τρίτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική ομάδα, είπε: «Διαπιστώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι η χώρα ζει για το Ευρωμπάσκετ. Είμαστε έτοιμοι για τα επίσημα ματς. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι, ώστε να εμφανιστούμε όσο καλύτεροι γίνεται κόντρα στη Βοσνία, που είναι ένα παιχνίδι-κλειδί για τη συνέχεια, από βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής άποψης. Στο φιλικό φάνηκε ότι οι Βόσνιοι ίσως ήθελαν κρύψουν κάποια πράγματα. Δεν πρέπει να είμαστε εφησυχασμένοι, αλλά να τα δώσουμε όλα».

 

Ο Κώστας Σλούκας ανέφερε: «Από τη στιγμή που φτάσαμε εδώ, μετράμε πλέον αντίστροφα για την έναρξη της διοργάνωσης. Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε μία καλή πορεία. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αρχίζοντας από αυτό της Τετάρτης με τη Βοσνία. Την κερδίσαμε σε φιλικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, αφού τότε και οι δύο ομάδες δεν ήταν έτοιμες. Θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι». Όσο για τη δική του παρθενική συμμετοχή με την ομάδα των Ανδρών σε μεγάλη διοργάνωση, είπε: «Σίγουρα είναι τεράστια εμπειρία απλά και μόνο η παρουσία μου εδώ. Είναι για μένα όνειρο ζωής η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να τη βοηθήσω».