Εθνική Ανδρών: Πέταξε για το Ευρωμπάσκετ

Με τελικό προορισμό το Αλίτους κι ενδιάμεση στάση τη Βιέννη αναχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής η αποστολή της Εθνικής ομ άδας εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (31/8-18/9).

 

Οι δηλώσεις κατά την αναχώρηση της Εθνικής:

 

Ηλίας Ζούρος: «Πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι για να χτίσουμε μια καλή πορεία και να προχωρήσουμε στην διοργάνωση. Ελπίζουμε να βρεθούμε στο Κάουνας τις τελευταίες ημέρες. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση και χρειάζεται υπομονή. Η ομάδα θα παλέψει με όλη της τη δύναμη να φέρει διάκριση με πρώτο στόχο τη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλες οι ομάδες έχουν αυτόν τον στόχο. Μπορεί σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες να μην έχουμε τους παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, αλλά εγώ πιστεύω στη λέξη ομάδα. Είμαστε μια πραγματική ομάδα. Είναι όλοι οι παίκτες αγαπημένοι και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είμαστε μια ομάδα ανταγωνιστική. Άγχος έχουμε όλοι. Το θετικό άγχος. Έχουμε καλή ομάδα με ενθουσιασμό, δεν έχουμε εμπειρία και αυτό είναι ένα μειονέκτημα. Πρώτος αντίπαλος είναι η Βοσνία, μία επικίνδυνη ομάδα. Όποιος υποτιμήσει τον αντίπαλο, θα το πληρώσει πολύ ακριβά».

 

Κώστας Κουφός: «Κάναμε πολύ καλή δουλειά με το τεχνικό τιμ και είμαστε αισιόδοξοι. Υπάρχουν δυνατές ομάδες στη διοργάνωση και πολλοί παίκτες από το ΝΒΑ, αλλά σημασία έχει να είσαι ομάδα και πιστεύω πως εμείς είμαστε καλό σύνολο. Έχουμε ένα καλό μίγμα από έμπειρους παίκτες, όπως ο Φώτσης, ο Ζήσης και ο Μπουρούσης, και ταλαντούχους παίκτες».

 

Κώστας Βασιλειάδης: «Δουλέψαμε σκληρά για 40 ημέρες και είμαστε έτοιμοι για την τελική φάση. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα έχοντας ως πρώτο στόχο ένα εισιτήριο για το Προολυμπιακό τουρνουά. Φυσικά, αν καταφέρουμε να μπούμε στην τετράδα, στόχος θα είναι στη συνέχεια ένα μετάλλιο. Είμαι πολύ χαρούμενος που φέτος συμμετέχω κι εγώ στη δωδεκάδα. Είναι ό,τι καλύτερο για έναν αθλητή».