Σ. Μπιλλής: «Ύψιστη τιμή η Εθνική Ομάδα»

Η Εθνική Νέων Ανδρών μετράει αντίστροφα. Αύριο αναχωρεί για τη Χαλκίδα, όπου θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών Β’ Κατηγορίας (15-24/7), με στόχο την άνοδο.

Ο Σωτήρης Μπιλλής ξεκαθαρίζει πως για τους Έλληνες παίκτες αυτός που μετράει είναι το «Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα». Και είναι δεδομένο πως θα παλέψουν όλοι για την επιστροφή της ομάδας στην κατηγορία των μεγάλων.

-Ετοιμάζεστε για το ταξίδι στη Χαλκίδα…  Αισθάνεστε κάπου την… αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ πλέον;

«Σίγουρα! Ανυπομονουμε για την έναρξη του τουρνουά και οσο πλησιαζει ο καιρός η σκέψη μας είναι μόνο σε αυτό !!!»

-Είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών Β’ Κατηγορίας. Στο μυαλό σας ποιο κομάτι υπερισχύει; Το «Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα» ή το «Β’ Κατηγορίας»;

«Για εμάς είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με ότι συνεπάγεται αυτό. Αυτό το «Β’ Κατηγορία» είναι εκεί ως υπενθύμιση του στόχου της ομάδας, που δεν είναι άλλο από την άμεση επιστροφή στην Α’ κατηγορία»

-Πόσο σημαντικό είναι για εσάς να είστε εκεί; Και πόσο για σένα προσωπικά, καθώς λες «αντίο» στις «μικρές» εθνικές ομάδες.

«Η Εθνική Ομάδα είναι ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή!. Ο καθένας από εμάς μπορεί να νιώθει μόνο ευλογημένος που είναι μέλος αυτής της ομάδας και εκπροσωπεί τη χώρα του».

-Σας επηρεάζουν οι αρκετές απουσίες που θα υπάρχουν όπως π.χ. αυτές των Παπαγιάννη ή Μήτογλου;

«Σίγουρα είναι σημαντικές οι απουσίες αυτών των παιδιών, αλλά η ομάδα από την πρώτη μέρα έχει δουλέψει σκληρά και με τη σωστή κατεύθυνση, για να πετύχει το στόχο της, την επιστροφή στην Α’ Κατηγορία».

-Ποια είναι η αγωνιστική ταυτότητα αυτής της ομάδας;

«Πιστεύω πως η δυνατή άμυνα, ανεξάρτητα του ποιος είναι ο αντίπαλος, σε συνδυασμό με την ενέργεια και τις σωστές αποφάσεις, είναι τα βασικά στοιχεία που δίνου τελικά την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας».  

-Μπαίνετε για πρώτη φορά στο γήπεδο για τον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης. Τι θα θέλατε να δείτε και να ακούσετε;

«Θα θέλαμε να δούμε τον κόσμο στο πλευρό μας, να μας στηρίζει με την παρουσία και τη φωνή του δημιουργώντας την ατμόσφαιρα που εδώ στην Ελλάδα ξέρουμε να δημιουργούμε».