Ελλάδα-Βοσνία: Δηλώσεις

Ικανοποιημένος από την απόδοση της Εθνικής ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και από την επίτευξη του αντικειμενικού στό χου, που ήταν η νίκη στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Λιθουανίας, δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος, στη συνέντευξη Τύπου.

Ηλίας Ζούρος: «Σεβόμαστε πολύ την ομάδα της Βοσνίας. Έπαιξαν πολύ δυνατά. Έχουν καλούς παίκτες και καλή φιλοσοφία. Σε αυτόν τον όμιλο πρέπει να σέβεσαι κάθε αντίπαλο. Δεν παίξαμε καλή άμυνα και ήμασταν ασταθείς στην επίθεση και χωρίς συγκέντρωση. Ίσως να έφταιξε και το γεγονός ότι ήταν το πρώτο παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος όλα ήταν καλύτερα. Αυτό που μετρά είναι να νικάς και αυτό το καταφέραμε. Πλέον έχουμε μπροστά μας το ματς με τη Φινλανδία, μία ομάδα που σουτάρει πολύ καλά και είναι επικίνδυνη».

«Χαίρομαι πολύ που επιστρέφω στη Λιθουανία. Τη βλέπω σαν δεύτερη πατρίδα μου, κατέκτησα τρεις τίτλους με τη Ζαλγκίρις και ο κόσμος εδώ λατρεύει το μπάσκετ».

Κώστας Καϊμακόγλου: «Δεν αρχίσαμε καλά τον αγώνα. Ήμασταν νευρικοί, ίσως γιατί ήταν το πρώτο ματς. Κάπου είναι λογικό να υπάρχει λίγο άγχος, αλλά στο ημίχρονο καταλάβαμε τι έγινε και στο δεύτερο μέρος βγήκαμε έξω, παίξαμε καλύτερη άμυνα και είχαμε καλύτερο ρυθμό στην επίθεση. Αυτό που μετρά σε αυτά τα παιχνίδια είναι η νίκη. Έχουμε την πρώτη μας νίκη, ξεχνάμε ό,τι έγινε και βλέπουμε το δεύτερο ματς, απέναντι στη Φινλανδία, που είναι πολύ σημαντικό για μας».

Σαμπίτ Χάτζιτς: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Έπαιξε πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο μέρος και δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε. Στο πρώτο μέρος παίξαμε καλό μπάσκετ, ειδικά στην άμυνα, αλλά δεν καταφέραμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Δυστυχώς οι καλοί μας παίκτες ήταν άστοχοι κι ελπίζω στη συνέχεια να είναι πιο καλή για μας. Ο στόχος μας είναι διαφορετικός από την Ελλάδα, εμείς θέλουμε να φτάσουμε στη δεύτερη φάση. Εύχομαι στην ελληνική ομάδα το καλύτερο για τη συνέχεια. Το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο είναι δύσκολο για μας. Πρόκειται για μία ομάδα με καλή ισορροπία. Πιστεύω πως μαζί με την Κροατία και την Ελλάδα είναι οι καλύτερες ομάδες του γκρουπ».

Έλμεντιν Κικάνοβιτς: «Στο πρώτο μέρος παίξαμε πολύ καλά. Κάναμε πολύ καλύτερο ματς σε σχέση με το φιλικό που είχαμε δώσει απέναντι στην Ελλάδα. Όμως η Ελλάδα είναι έμπειρη ομάδα και αυτό έκανε τη διαφορά. Για μας δεν υπάρχει καιρός για δάκρυα, γιατί έχουμε έναν άλλο αγώνα αύριο. Η Ελλάδα και η Κροατία είναι τα μεγάλα φαβορί του ομίλου και εμείς θα προσπαθήσουμε στα υπόλοιπα ματς για το καλύτερο δυνατό».

 

e-magazine.basket.gr