Βλασσόπουλος: Δεν μας ξεγελούν οι δύο ήττες της Γαλλίας

Μόνο ικανοποιημένος θα μπορούσε να είναι ο Γιώργος Βλασσόπουλος από τη νίκη της Εθνικής Εφήβων επί της Κροατίας και ενώ στη συνέχεια προέκυψε η Γαλλία ως αντίπαλος στη επόμενη φάση.

Αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής αναφερόμενος στον σημερινό αγώνα με την Κροατία επεσήμανε: «Θεωρώ ότι σήμερα ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά. Ειδικά στην άμυνα είχαμε μεγάλη συγκέντρωση και καταφέραμε να περιορίσουμε τον Σάμανιτς που είναι το μεγάλο «όπλο» της Κροατίας. Φθάσαμε να προηγηθούμε ακόμα και με 20 πόντους, όμως στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο «χαλαρά» τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση. Δεχθήκαμε τρία τρίποντα από τους Κροάτες, ενώ και στην επίθεση δεν ήμασταν προσεκτικοί με αποτέλεσμα να μειωθεί το προβάδισμα. Όμως για εμάς ήταν πολύ σημαντική η διαχείριση αυτής της πίεσης που δεχθήκαμε και καταφέραμε τελικά τη νίκη. Είναι πολύ θετικό ότι πήραμε βοήθειες από 2-3 παιδιά, κάτι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια, καθώς θα χρειαστούμε επιπλέον βοήθειες στο χιαστί παιχνίδι από το οποίο εξαρτάται η πρόκριση».

Σε ότι αφορά την επόμενη αντίπαλο της Εθνικής μας, τη Γαλλία, ο κ. Βλασσόπουλος τόνισε: Είναι πολύ δυνατή ομάδα και δεν μας ξεγελούν οι δύο ήττες που έχει φέρει. Είναι επικίνδυνη ομάδα με ψηλά παιδιά και γρήγορο ρυθμό. Θα πρέπει να δείξουμε τεράστια συγκέντρωση για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους οκτώ».