Τσαϊρέλης: «Ο Σίκμα ταιριάζει απόλυτα στο μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός»

Ο έμπειρος φόργουορντ του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Τσαϊρέλης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio με τον Μαρίνο Πρίντεζη και τη Μαριάννα Αξιοπούλου και μίλησε για τον «Δικέφαλο του Βορρά» και την παρουσία του Φώτη Τακιανού, αλλά και για τον άλλοτε συμπαίκτη του, Λουκ Σίκμα. Αναλυτικά είπε:

Για τον ρόλο του πατέρα: «Έχει τις δυσκολίες του. Ειδικά τον πρώτο μήνα είναι κάτι το πρωτόγνωρο συναισθηματικά, αλλά και σωματικά (σ.σ. μετά τη γέννηση της κόρης του). Υπάρχουν μεγαλύτερες δυσκολίες στον κόσμο για να μιλάμε εμείς».

Για την παρουσία του Φώτη Τακιανού στον ΠΑΟΚ: «Ήταν 100% κίνητρο. Είχαμε μια καλή σεζόν στην Λάρισα και είπαμε να την επαναλάβουμε. Στο μυαλό μου ήταν να μείνω στην Ελλάδα, αλλά δεν ήξερα ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ. Ο κόουτς έχει συγκεκριμένο στιλ μπάσκετ, στο οποίο θέλω να παίζω και εγώ. Δεν χρειάστηκε να πούμε πολλά. Στόχος μας να είναι πάει καλά η ομάδα και ο ρόλος είναι το δευτερεύον. Θα τον βρούμε στην πορεία».

Για τη μετάβαση από το EuroCup (με Προμηθέα) στο BCL (με τον ΠΑΟΚ): «Το EuroCup είναι μια δύσκολη διοργάνωση που έχει πολλά ταξίδια. Παίζεις συνέχεια. Πιο εύκολο είναι το Basketball Champions League όσον αφορά τα ταξίδια, αλλά είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και σε καμία περίπτωση δε μπορείς να είσαι χαλαρός».

Για τον άλλοτε συμπαίκτη του στην Τενερίφη (σεζόν 2014-2015) και νυν παίκτη του Ολυμπιακού, Λουκ Σίκμα: «Δεν είναι τύπος που είναι χαλαρός. Ίσως το body language και το στιλ του να οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα. Ο κόουτς Μπαρτζώκας ξέρει καλά το πώς θα τον χρησιμοποιήσει. Ο Λουκ Σίκμα είναι παίκτης που ταιριάζει απόλυτα στο στιλ μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας».