Σακελλαρίου: «Στόχος μας να εδραιωθούμε στην Α’ ΕΣΚΑ»

Ο υπεύθυνος οργάνωσης των τμημάτων του ΚΑΟ Λυκόβρυσης (Α’ ΕΣΚΑ), Άκης Σακελλαρίου, μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για τον ΚΑΟ Λυκόβρυσης: «Η ιστορία του ΚΑΟΛ ξεκινάει το 1992, αφού τότε ανεξαρτητοποιήθηκε απ’ τον ΑΟ Λυκόβρυσης, ο οποίος είχε μαζί το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Από τότε ξεκίνησε το μπάσκετ αυτόνομο. Ξεκίνησε την πορεία του με αρκετά τμήματα σε όλες τις κατηγορίες και όλες τις ηλικιακές ομάδες, προχώρησε το 1999 και στη δημιουργία των πρώτων γυναικείων τμημάτων. Δυστυχώς, μετά διάφορα προβλήματα και καταστάσεις δε μάς βοήθησαν τόσο πολύ και η ομάδα απ’ το 2004 μέχρι το 2011 υπολειτουργούσε και προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της. Καταφέραμε το 2014, μετά από πολύ κόπο, μια παρέα από παιδιά που έχουμε γεννηθεί και μεγαλώσει στη Λυκόβρυση ν’ αναλάβουμε την οργάνωση και τη διοίκηση της ομάδας, έχοντας ένα μόνο σκοπό: η ομάδα να ξαναγυρίσει εκεί που δούλευε και ασχολούταν τόσα χρόνια».

Για το πλάνο του συλλόγου: «Από τότε που ασχολούμαστε με τη διοίκηση της ομάδας, ο στόχος που βάλαμε ήταν να ξαναφτάσουμε το ανδρικό τμήμα σίγουρα στην Α’ κατηγορία, αλλά όχι να είμαστε λίγο καιρό εκεί ή ν’ ανέβουμε κάποια στιγμή στη Γ’ Εθνική και να ξαναπέσουμε. Θέλουμε να φτιάξουμε κάτι ισχυρό και αυτό θα επιτευχθεί μόνο μέσα απ’ την ενδυνάμωση και την καλή λειτουργία των ακαδημιών. Η όρεξή μας αυτήν τη στιγμή είναι να εδραιωθούμε στην Α’ ΕΣΚΑ, να συνεχίσουμε ν’ αποδίδουμε ένα μπάσκετ λίγο πιο νεανικού στυλ, με πολύ τρέξιμο, με πολύ όρεξη για μπάσκετ. Απ’ τα 14-15 παιδιά που είναι στο ανδρικό, τα 8-9 είναι απ’ τις ακαδημίες και αυτό είναι που μάς χαροποιεί περισσότερο απ’ όλα».

Για τις ακαδημίες του συλλόγου: «Αυτήν τη στιγμή έχουμε καταφέρει και μετράμε περίπου στα 210 παιδιά στις ακαδημίες μας, από 6 έως 18 χρονών και αγόρια και κορίτσια. Έχουμε 13 τμήματα στο σύνολο, όλων των ηλικιών και συμμετέχουμε σε όλες τις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας που αφορούν τα παιδιά».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν: «Δυστυχώς πρόβλημα ένα και κύριο είναι ότι δεν υπάρχει κλειστό γήπεδο. Είμαστε ένας σύλλογος που έχει δύο ανοιχτά γήπεδα και εργαζόμαστε πάνω σ’ αυτά απ’ το 2014 που αναλάβαμε. Με ανοιχτούς χώρους, τώρα ειδικά που ο καιρός θα είναι πιο δύσκολος, δυσκολεύει και το έργο των παιδιών και των ακαδημιών μας. Υπάρχει ένα ημιτελές κλειστό εδώ και 30 χρόνια στη Λυκόβρυση, το οποίο καμιά δημοτική αρχή, κανένας υπεύθυνος δε μπόρεσε ποτέ να το αξιοποιήσει, ούτως ώστε ο σύλλογος να βρει μια στέγη και να μπορέσουν τα παιδιά να παίξουν απρόσκοπτα».