Ρουσάνογλου: «Προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα του τι είναι ο αθλητισμός»

Ο πρόεδρος του Πρωτέα Ηγουμενίτσας (ΕΣΚΑΒΔΕ), Βασίλης Ρουσάνογλου, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας: «Ο Πρωτέας ιδρύθηκε το 2013, αλλά ιστορικά έχει πάνω από 30 χρόνια δράση, γιατί ήταν κομμάτι του Γ.Σ. Πρωτέα Ηγουμενίτσας που ασχολείται περισσότερο με το στίβο. Κάποια στιγμή αποφασίσαμε άτομα που ήμασταν ενεργά με το μπάσκετ ότι θα ήταν καλό να γίνει ένας αυτόνομος σύλλογος κι έτσι δημιουργήθηκε επίσημα σαν μπάσκετ το 2013. Σαν τμήματα πάντα υπήρχε το ανδρικό, τα μίνι, οι παίδες και οι παμπαίδες».

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος: «Το βασικό πρόβλημα που έχουμε σαν ομάδα είναι ότι, ενώ έχουμε καλές ακαδημίες, στις οποίες αυτήν τη στιγμή έχουμε 155 εγγεγραμμένους αθλητές, όταν τα παιδιά φτάσουν σε μια συγκεκριμένη ηλικία φεύγουν και ουσιαστικά το εφηβικό και το ανδρικό πλήττεται εκεί».

Για τη φιλοσοφία που περνούν στα παιδιά: «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ είναι να περάσουμε το μήνυμα του τι είναι αθλητισμός. Ο γονιός φέρνει το παιδί του ν’ ασχοληθεί 1-1.5 ώρα, τρεις φορές την εβδομάδα, να μάθει κάποια πράγματα, να είναι με τους φίλους του και ν’ αθληθεί. Εκεί «κολλάει» σε εμάς το θέμα στα εφηβικά, γιατί μετά είναι οι στόχοι που έχει ένα παιδί και εννοείται ότι πάνω απ’ όλα είναι τα μαθήματά του».

Για τις εγκαταστάσεις του συλλόγου: «Έχουμε ένα πραγματικά υπέροχο και μεγάλο κλειστό, το οποίο είναι ένα απ’ τα 16 πιο μεγάλα που ‘χουν φτιαχτεί στην Ένωση. Το μόνο μείον που ‘χουμε είναι η συνεννόηση με τον δήμο Ηγουμενίτσας στον οποίο ανήκει. Όλα μας τα τμήματα στεγάζονται εκεί. Η αλήθεια είναι όμως, ότι όπως είμαστε εμείς εδώ με το μπάσκετ και το βόλεϊ είμαστε οριακά, γιατί είναι πολλά τα παιδιά. Υπάρχουν χώροι που είναι του Λυκείου ή του Γυμνασίου, αλλά κι εκεί «κολλάμε» σε διαδικαστικά θέματα».