Παπαδημητρίου: «Νιώθουμε ότι είμαστε απ’ τις ευχάριστες εκπλήξεις»

Ο Αίολος Αγυιάς κέρδισε με 86-77 τον ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια» Νάξου, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β’ Εθνικής και ο προπονητής των Πατρινών, Ανδρέας Παπαδημητρίου, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για τη φετινή πορεία του Αιόλου Αγυιάς: «Σε όλη τη χρονιά ήμασταν στις 4-5 πρώτες θέσεις, ήμασταν ψηλά, παίξαμε καλό μπάσκετ, κάναμε σημαντικές νίκες και νομίζω ότι αν δε γίνει κάτι συνταρακτικό την τελευταία αγωνιστική θα χαμογελάσουμε και θα είμαστε στην πρώτη εξάδα ή στα play-off, χωρίς να αποκλείουμε ότι υπάρχουν και πιθανότητες να βρεθούμε στα play-out».

Για την προσπάθειά τους να μπουν στα play-off: «Εισπράττουμε και νιώθουμε ότι είμαστε απ’ τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι αν η ομάδα είναι στη πρώτη εξάδα ή ακόμη καλύτερα στα play-off, για νεοφώτιστη είναι ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία κι απ’ το πρωτάθλημα που πήραμε πέρυσι στη Γ’ Εθνική, τηρουμένων των αναλογιών και των δυσκολιών στα δύο πρωταθλήματα».

Για το ότι υπάρχουν ακόμη πιθανότητα να παίξουν στα play-out: «Αισθανόμαστε αδικημένοι και άτυχοι θα έλεγα, γιατί παίξαμε πάρα πολύ καλό μπάσκετ κατά γενική ομολογία. Όπου πήγαμε δεχθήκαμε συγχαρητήρια και για την ομάδα που είναι ως επί το πλείστων με νέα παιδιά, με κάποια «στοιχήματα» που μάς βγήκαν. Παίξαμε καλό μπάκσετ, κάναμε σημαντικές νίκες, ήμασταν πάντα στην πρώτη εξάδα. Η μοναδική ήττα εκτός προγράμματος που κάναμε ήταν αυτή με το Παγκράτι εντός και είναι αυτή που μάς δημιουργεί και το πρόβλημα, γιατί στις τριπλές και τετραπλές ισοβαθμίες είναι αυτή που μάς βγάζει στην τελευταία θέση και κινδυνεύουμε να πάμε στα play-out. Παλέψαμε όλα τα παιχνίδια, χάσαμε πολλά παιχνίδια στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ήμασταν και άτυχοι. Νομίζω θα είναι κρίμα γι’ αυτήν την ομάδα να πάει στα play-out».

Για τη νεανική ομάδα του Αιόλου: «Έχουμε νέα παιδιά, τα οποία ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο δυνατό, συν τα 3-4 έμπειρα παιδιά που χρειάζονται πάντα σε μία ομάδα για να υπάρχει καλή χημεία. Νομίζω ότι μάς βγήκε και πιστεύω ότι όλα αυτά τα νέα παιδιά θ’ απασχολήσουν ευχάριστα τον μπασκετικό «χάρτη» τα επόμενα χρόνια. Θεωρώ ότι και τη νέα σεζόν θα είναι μαζί μας, έχουμε κάνει κάποιες κουβέντες από τώρα με κάποιους. Και του χρόνου να ’μαστε καλά, αν καταφέρουμε να μείνουμε στην παρθενική μας χρονιά στη Β’, να βάλουμε κι ένα στόχο παραπάνω να πάμε ακόμα καλύτερα».

Για τις υποδομές της ομάδας: «Στις υποδομές είμαστε πάρα πολύ καλά. Έχουμε δύο ιδιόκτητα προπονητήρια, έχουμε 350 παιδιά, υπάρχει μια ομάδα, η Αγυιά, η οποία παίζει στην Α1 ΕΣΚΑΗ και συμμετέχουν εκεί παιδιά U20. Οι μισοί παίκτες απ’ την ανδρική ομάδα παίζουν εκεί τις Δευτέρες, μαζί με τους εφήβους μας. Κατεβάζουμε τρία παιδικά, δύο εφηβικά. Υπάρχει υγεία στο σύλλογο, έρχονται παιδιά από κάτω. Είμαστε ένας σύλλογος που ξεκίνησε το 2012 με τις υποδομές και το 2015 με την ανδρική, είμαστε σωματείο δεκαετίας. Βάζουμε στέρεες βάσεις σιγά σιγά, χωρίς μεγάλα «άλματα», με σταθερά βήματα και νομίζω ότι θα απασχολήσουμε ευχάριστα τη μπασκετική κοινότητα για αρκετό καιρό».