Μπουλαζέρης: «Τα αναπτυξιακά τμήματα ο μεγάλος μας στόχος»

Ο παίκτης της Μικρασιατικής Χίου (ΤΕ Χίου), Κωνσταντίνος Μπουλαζέρης, μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για την Μικρασιατική Χίου: «Η Μικρασιατική Χίου ιδρύθηκε το 1924 από Έλληνες Μικρασιάτες πρόσφυγες και όλα αυτά τα χρόνια παίζαμε μόνο ποδόσφαιρο. Τις τελευταίες χρονιές υπήρχε η σκέψη να ιδρύσουμε και τμήμα μπάσκετ και φέτος «απορροφήσαμε» ένα τμήμα μπάσκετ της Χίου, την Αμανή, η οποία ήταν ένα πετυχημένο τμήμα και είχε κατακτήσει πέρυσι το πρωτάθλημα στο Β’ τοπικό. Επειδή είχε κάποιες δυσκολίες όσον αφορά τις διαδικασίες με την ΓΓΑ την «απορροφήσαμε» κι έτσι δημιουργήσαμε το τμήμα μπάσκετ της Μικρασιατικής. Ο λόγος που ιδρύσαμε το τμήμα ήταν επειδή μάς αρέσει το μπάσκετ».

Για τη φιλοσοφία του συλλόγου: «Όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο αυτό που προσπαθούμε να περάσουμε είναι το οικογενειακό κλίμα. Πάνω σ’ αυτές τις βάσεις στηρίχτηκε και η φετινή προσπάθεια και γι’ αυτό δημιουργήσαμε το τμήμα μπάσκετ. Στην οργάνωση του τμήματος μπάσκετ έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο προπονητής μας στο μπάσκετ, ο Μιχάλης Μπουμπούλης, ο οποίος είναι μπασκετάνθρωπος και συνέβαλλε τα μέγιστα για την ίδρυση του τμήματος».

Για το ρόστερ της ομάδας: «Το ρόστερ απαρτίζεται από αρκετούς περσινούς παίκτες της Αμανής και αρκετούς φοιτητές, οι οποίοι ήρθαν πρώτη χρονιά στη Χίο να σπουδάσουν, τους προσεγγίσαμε και μάς έκαναν την τιμή να έρθουν στο τμήμα μπάσκετ».

Για το αν σκέφτονται τη δημιουργία και ακαδημιών: «Τα αναπτυξιακά είναι μεγάλος στόχος και έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες εδώ και καιρό και στο τμήμα του ποδοσφαίρου. Όσον αφορά το μπάσκετ, αυτό που θέλουμε είναι τον επόμενο χρόνο να ‘χουμε ακαδημίες, ν’ αναπτύξουμε αυτό το κομμάτι, γιατί στην ουσία είναι και το μέλλον του αθλήματος και της ομάδας αυτό».