Λιοτόπουλος: «Η “φουρνιά” μας μπορεί να καταφέρει πολλά»

Η ΔΕΚΑ κέρδισε με 64-63 εκτός έδρας τον Ερμή Λαγκαδά, σε αγώνα για την 21η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Β’ Εθνικής και ο playmaker της ομάδας του Ευόσμου, Λευτέρης Λιοτόπουλος, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με τον Μενέλαο Σεβαστιάδη. Μεταξύ άλλων, είπε:

Για το ότι πρωταγωνιστεί στη Β’ Εθνική: «Πολλά παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν, απλά εμείς είμαστε τυχεροί γιατί βρισκόμαστε σε μια ομάδα, τη ΔΕΚΑ, που μάς δίνει τη δυνατότητα να παίζουμε, να παίρνουμε χρόνο συμμετοχής και να έχουμε φάσεις μες στον αγώνα. Όπως πέρυσι με τον Αλέξανδρο, έτσι και φέτος ο κόουτς μου έχει δώσει τη δυνατότητα να παίρνω κι εγώ φάσεις κι έτσι αναδιπλώνομαι στο παιχνίδι και δείχνω αυτό που μπορώ να κάνω».

Για το μοντέλο της ΔΕΚΑ: «Με τον κόουτς Νικολαΐδη και τον κόουτς Χατζηβρέττα και σαν ομάδα προσπαθούν να προωθήσουν το νέο «αίμα», το εφηβικό κυρίως. Γι’ αυτό και δεν έκαναν πολλές μεταγραφές από πέρυσι, έβαλε ο κόουτς τους μικρούς να παίξουν, όπως εμένα, τον Πατρίκη και τον Καπετάκη που ήρθε τώρα. Έτσι πιστεύω βάζοντας τους μικρούς αναδιπλώνονται και οι ίδιοι και ανοίγουν τα “φτερά” τους».

Για το γήπεδο της ΔΕΚΑ: «Είναι ένα πολύ όμορφο γήπεδο. Προσελκύει πολλά παιδιά και στις ακαδημίες, όπου έχουμε πάνω από 500 παιδιά. Πριν τις προπονήσεις μας βλέπουμε τις ακαδημίες και τα μικρά παιδιά να αθλούνται και είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα, γιατί σού έρχεται στο μυαλό ότι αυτά τα παιδιά μπορεί να παίξουν κάποια μέρα στο ανδρικό της ΔΕΚΑ».

Για το Rising Stars: «Το Rising Stars ήταν μια πολύ οργανωμένη και μια υπέροχη διοργάνωση. Μέσα απ’ αυτό, όχι μόνο εγώ αλλά και πολλά άλλα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να διακριθούν στις ομάδες τους, έχουμε τη δυνατότητα να δείξουμε τον εαυτό μας πανελλαδικά. Για εμένα, κάθε αγώνας είναι μια εμπειρία, γιατί η ομάδα μας που αγωνίζεται στον όμιλο της Θεσσαλονίκης έχει τη δυνατότητα να παίξει με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που είναι μεγαλύτερου επιπέδου».

Για το ότι θεωρείται ένα απ’ τα next big thing: «Δεν το σκέφτομαι πολύ. Παίζω για να παίζω, δε με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για εμένα και γενικά. Εγώ παίζω απλά και κυρίως για να το ευχαριστιέμαι».

Για την Εθνική Παίδων: «Η “φουρνιά” μας πιστεύω έχει πολύ καλά ταλέντα, πολύ καλούς παίκτες. Γενικά απ’ τα φιλικά κιόλας παίζαμε ωραίο μπάσκετ, όπως και στο τουρνουά. Μπορούσαμε να κατακτήσουμε κι ένα μετάλλιο, αλλά θεωρώ πως με την απώλειά μου έπεσε η ψυχολογία γενικά της ομάδας, όχι επειδή ήμουν εγώ, για τον οποιοδήποτε θα συνέβαινε το ίδιο. Πιστεύω ότι μαζί με τη δική μας “φουρνιά” αλλά και των 2005 που έχουν επίσης πολύ καλούς παίκτες μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Θα δείξει ο χρόνος».