Λιανός: «Έχουμε “σημαδέψει” καιρό το ματς με τον Δούκα»

Ο ΟΦΗ επικράτησε με 79-76 του Αιγάλεω, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Β’ Εθνικής και ο παίκτης των κρητικών, Γιάννης Λιανός, μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για το αν ήταν «τελικός» το ματς με το Αιγάλεω: «Δε θα το έλεγα “τελικό”, γιατί έτσι όπως είναι φέτος η κατάσταση με τα play-out πάντα έχεις ευκαιρίες και μέχρι το τέλος θα ‘χει πολύ ενδιαφέρον το τι θα γίνει, αλλά έτσι όπως ήταν πράγματα και με βάση τη θέση μας ήταν ένα απ’ τα πιο σημαντικά παιχνίδια. Θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη, γιατί ήταν και μια ομάδα απ’ την οποία είχαμε χάσει στο 1ο γύρο και δε θέλαμε να ήμασταν στο 0-2. Γενικά με το νέο έτος και με τις χειμερινές μεταγραφές θέλαμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, γιατί είχαμε αδικήσει τον εαυτό μας. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και τη διαφορά και κοιτάμε αισιόδοξα τους επόμενους αγώνες».

Για το αν στόχευαν να πάρουν και τη διαφορά: «Επειδή όλες οι ομάδες είμαστε κοντά πλέον και δεν είναι απαγορευτικές οι διαφορές, είχαμε σαν πρώτο σκοπό σίγουρα τη νίκη, αλλά επειδή είχαμε χάσει μόνο 2 πόντους στο Αιγάλεω ήταν εφικτό να ‘χουμε και τη διαφορά. Είχαμε στο τελευταίο λεπτό μια διαφορά 7-8 πόντων, έγινε το παιχνίδι ντέρμπι στο τέλος, αλλά ευτυχώς και τη νίκη πήραμε και τη διαφορά. Είναι σημαντικό και για την ψυχολογία μας».

Για το επόμενο παιχνίδι επί του Δούκα: «Αρχικά είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για ‘μας, γιατί ο Δούκας μάς είχε κερδίσει στην έδρα μας και δε θέλουμε να γίνει το 0-2. Είναι μια νεανική ομάδα, στηρίζεται πιο πολύ στην ενέργειά της, σ’ ένα πιο γρήγορο και πιεστικό μπάσκετ. Εμείς απ’ την άλλη υπερέχουμε στην εμπειρία και έχουμε και πιο ποιοτικούς παίκτες κατά τη γνώμη μου. Είναι ένα παιχνίδι που το ‘χουμε «σημαδέψει» εδώ και πάρα πολύ καιρό και θέλουμε να πάμε οπωσδήποτε για τη νίκη. Ο Δούκας έκανε μια πολύ μεγάλη νίκη τώρα και εύκολα, αλλά αγωνιστική με την αγωνιστική διαφέρουν αρκετά και ξέρουμε ότι μπορούμε να πάμε και να πάρουμε μια νίκη που την έχουμε πάρα πολύ ανάγκη».

Για το φετινό στόχο του ΟΦΗ: «Είμαστε μες στους στόχους μας μέχρι στιγμής, αν μπορέσουμε ν’ αποφύγουμε τα play-out ή αν είμαστε εκεί να έχουμε κάποια καλά πλασαρίσματα. Με το πρόγραμμα και όπως έχουν φανεί οι ομάδες αυτήν τη στιγμή, αν ήμασταν πιο σοβαροί στην έδρα μας θα ήμασταν στις θέσεις 5-6. Όταν έχεις χάσει 2-3 ματς στην έδρα σου με ομάδες που ‘χεις ίδιους στόχους, σε φέρνει πολύ πίσω και πρέπει να το καλύψεις με κάποιες πολύ μεγάλες νίκες με ομάδες των πρώτων θέσεων ή με κάποιες καλές εκτός έδρας νίκες. Αυτό επιδιώκουμε αυτήν τη στιγμή και φυσικά να ‘χουμε και υγεία».

Για την προσθήκη του Γιώργου Λάππα: «Η έλευσή του ήδη απ’ το 1ο παιχνίδι μάς έδωσε παρα πολλά πράγματα. Είναι ένα παιδί έμπειρο, δε χρειάζεται ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής και ήδη απ’ το 1ο παιχνίδι μάς έδωσε πράγματα που μάς έλειπαν μετά κι απ’ τη φυγή του ξένου που είχαμε στην θέση του «άσσου», η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική για οποιαδήποτε ομάδα».