Γεωργίου: «Οδηγός μας το εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα»

Ο προπονητής του ΓΑΣ Βασιλικού (Α’ ΕΣΚΑΣΕ), Τάσος Γεωργίου, μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Μεταξύ άλλων, είπε:

Για τον ΓΑΣ Βασιλικού: «Η ομάδα μας ιδρύθηκε το 2016. Τα πρώτα 2 χρόνια οι προπονήσεις μας ήταν σε ανοιχτό γήπεδο, ήταν δύσκολες οι συνθήκες γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί το κλειστό. Κατόπιν μάς παραδόθηκε το κλειστό, αλλά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2020 καταστράφηκε και το κλειστό, το οποίο μάς παραδόθηκε ξανά τον επόμενο χρόνο. Βέβαια, όλο αυτό το διάστημα δεν αφήσαμε το μπάσκετ, δουλεύαμε σε ανοιχτό γήπεδο, ήμασταν γύρω στα 180-200 παιδιά συνέχεια, με κρύο και όλες τις συνθήκες και με τη διοίκηση και τους προπονητές να είναι κοντά. Έχουμε καταφέρει πλέον ν’ αριθμούμε κοντά στα 200 παιδιά στις ακαδημίες μας και το ανδρικό ν’ αγωνίζεται στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ».

Για το από πού προσελκύουν παιδιά: «Έρχονται παιδιά και από άλλες περιοχές, γιατί η ομάδα έχει την τύχη να διαθέτει ένα επιτελείο 5 προπονητών που έχουμε άψογη συνεργασία μεταξύ μας και δίνουμε μεγάλη βάση και στο παιδαγωγικό κομμάτι, αλλά και στο αγωνιστικό. Έχουμε κάνει ένα μείγμα και πιστεύω πάμε πάρα πολύ καλά. Έχουν έρθει παιδιά απ’ την Ερέτρια, τον Μαλακώντα, μέχρι κι απ’ την Χαλκίδα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε ευχαριστημένες φατσούλες παιδικές και όσο προχωράμε στα αγωνιστικά να πηγαίνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Για το στόχο του συλλόγου: «Σαν στόχο μας έχουμε ν’ «απορροφήσουμε» όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά απ’ τις ακαδημίες μας στο ανδρικό μας. Είμαστε σχετικά καινούργια ομάδα, αλλά ήδη φέτος στο ανδρικό μας στο Α’ τοπικό τα 8 απ’ τα 15 άτομα είναι αποκλειστικά παιδιά απ’ τις ακαδημίες μας και πιστεύω ότι θ’ αυξάνεται αυτός ο αριθμός όλο και περισσότερο».

Για την ανταπόκριση απ’ τον κόσμο: «Έχουμε πολύ μεγάλη στήριξη απ’ την τοπική κοινωνία. Το γήπεδό μας είναι γεμάτο με διαφημίσεις, χορηγίες, οι οποίες βέβαια είναι μικρές, δεν έχουμε δηλαδή τους 4-5 χορηγούς που θα βοηθήσουν την ομάδα. Το γήπεδό μας είναι γεμάτο απ’ όλα τα καταστήματα της περιοχής, το οποίο κάνει και την ομάδα πιο αγαπητή. Το γήπεδό μας γεμίζει, σχεδόν σε κάθε αγώνα της ανδρικής μας ομάδας έχουμε γύρω στα 300 άτομα στην εξέδρα μας. Και πριν τον κορωνοϊό ήταν πάντα γεμάτο, τώρα έχουμε μείνει λίγο πίσω, αλλά και πάλι σχεδόν γεμίζει. Αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση και στα παιδιά αρέσει να παίζουν μπροστά σε τόσο κόσμο. Έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε καταφέρει να φέρουμε αθλητές που παίζουν σε καλές ομάδες της Χαλκίδας και να θέλουν να έρθουν σ’ εμάς λόγω αυτού του κλίματος. Έχουμε και τη χαρά η διοίκηση να είναι πολύ υποστηρικτική απέναντί μας».