Φαρούπος: «Δεν θα σβήσει το μπάσκετ στην Αντίπαρο»

Το ΕΟΚ WebRadio «ταξιδεύει» σε κάθε μέρος της Ελλάδας όπου υπάρχει μπασκετική δράση και δίνει τον λόγο στους πρωταγωνιστές και σε αυτούς που μοχθούν για να αναπτύσσουν το άθλημα και σε δύσκολες συνθήκες. Ο πρόεδρος του Πλοηγού Αντιπάρου και Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Κ.Κ., Βασίλης Φαρούπος, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή, «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη, με σκοπό να αναλύσει τα δεδομένα για το παρόν και το μέλλον της ομάδας.

Για την έλλειψη πιστοποιημένου προπονητή στην ομάδα: «Ο στόχος που έχουμε σαν σωματείο πλέον δεν είναι να μπούμε για παράδειγμα στο final-4. Είναι το να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Με την αλλαγή του νόμου αναγκαζόμαστε να ψάχνουμε να βρούμε πιστοποιημένο προπονητή καλαθοσφαίρισης. Έχουμε σύμβαση με πιστοποιημένο προπονητή που είναι και μόνιμος κάτοικος της Αντιπάρου, αλλά είναι κολύμβησης. Δεν υπάρχει κανένας μόνιμος κάτοικος που έχει πιστοποίηση καλαθοσφαίρισης. Ξέρουμε δύο στην Πάρο, που όμως είναι ήδη προπονητές σε μεγαλύτερα σωματεία και τώρα ψάχνουμε να βρούμε. Δεν είναι μόνο η οικονομική δυνατότητα. Είναι και το ποιος θα δεχτεί να παρατήσει τον τόπο διαμονής του, για να έρθει στην Αντίπαρο χειμώνα καλοκαίρι για να προπονεί μια παιδική και μια εφηβική ομάδα. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση».

Για το πώς… βλέπουν την επόμενη μέρα: «Είμαστε σε μια φάση αναμονής. Έχουμε δει ότι κάτι πάει να αλλάξει στην ΕΟΚ και η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Κ.Κ. με τον κύριο Λιόλιο για να δώσει λύση στα προβλήματα, μάς κάνει αισιόδοξους. Βλέπουμε ένα «φως στο τούνελ» και ελπίζουμε να μη «σβήσει». Εμείς πάντως κάνουμε αυτό που είναι να κάνουμε και δε σταματάμε».