Παπαδάκης: «Οι δυσκολίες και οι αλλαγές μας έκαναν πνευματικά σκληρούς »

Ο Ηρακλής επικράτησε του Άρη (91-86) το Σάββατο (02/04), με τον Κώστα Παπαδάκη να σκοράρει 22 πόντους με 5/5 τρίποντα. Ο  Έλληνας γκαρντ μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και τον Μενέλαο Σεβαστιάδη. Αναλυτικά είπε:

Για τα 5/5 τρίποντα που σκόραρε απέναντι στον Άρη: «Η αλήθεια είναι ότι φέτος δεν είχα βάλει πολλά τρίποντα, αλλά έχω εμπιστοσύνη στο σουτ μου. Χαίρομαι να παίζω μπάσκετ. Τώρα βγήκε το σουτ, άλλες φορές θα βγει κάτι άλλο, αλλά σημασία έχει ότι κερδίσαμε».

Για τη χημεία της ομάδαςμετά από τόσες αλλαγές προσώπων στον Ηρακλή: «Αυτό είναι το δύσκολο της υπόθεσης στη συγκεκριμένη χρονιά. Όταν μια ομάδα αλλάζει πάρα πολλούς παίκτες είναι δύσκολο να βρει χημεία. Έχουμε αλλάξει πάρα πολλούς παίκτες, αλλά και προπονητές που αυτό αλλάζει όλη τη φιλοσοφία της ομάδας. Αυτό δεν το ‘χουμε σαν δικαιολογία όμως και προσπαθούμε ν’ ανταπεξέλθουμε στις συνθήκες του κάθε αγώνα».

Για το πώς επηρεάζουν τον παίκτη τα εξωαγωνιστικά προβλήματα της ομάδας του: «Θεωρώ ότι πρέπει να είσαι πνευματικά «σκληρός» και να αγαπάς αυτό που κάνεις. Αν το καταφέρνεις αυτό, όταν μπαίνεις στο γήπεδο όλα τα υπόλοιπα μένουν έξω και θες να παίξεις μπάσκετ, να το απολαύσεις, να ευχαριστηθείς το παιχνίδι και από ‘κει και πέρα όλοι μαζί κερδίζουμε, όλοι μαζί χάνουμε».

Για το αν υπάρχουν μπασκετικές προοπτικές στην Ελλάδα ή είναι καλύτερα στο εξωτερικό: «Δε θέλω να κοιτάω μακριά. Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα δεν ξέρεις ποτέ τι σου φέρνει η ζωή. Σε μια μέρα μπορούν ν’ αλλάξουν τα πάντα, πόσο μάλλον σ’ ένα καλοκαίρι που ‘χουμε μπροστά μας. Θέλω να κοιτάω μικρούς και κοντινούς στόχους. Θεωρώ ότι γίνεται μια προσπάθεια για τους Έλληνες παίκτες και στην Ελλάδα, γιατί λίγο παλαιότερα είχαμε πιο έντονο απ’ ό,τι τώρα το αμερικάνικο στοιχείο. Και το εξωτερικό όμως θα ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και θα ήταν κάτι πολύ ωραίο να το ζήσεις και μια ευκαιρία να δεις κάτι διαφορετικό».

Για το παιχνίδι με τον Ιωνικό το Σάββατο (09/04): «Νομίζω ότι την πίεση την έχει ο Ιωνικός, αλλά αυτό δεν αναιρεί το ότι και για εμάς είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Μπροστά μας έχουμε πολλά παιχνίδια που μπορούμε να κερδίσουμε, αλλά κερδίζοντας το Σάββατο θα βρεθούμε 2 «σκαλοπάτια» πάνω απ’ το στόχο μας. Η ομάδα του Ιωνικού δείχνει ένα πολύ καλό «μέταλλο». Έχουν μείνει λίγα παιδιά, τα οποία παίζουν με αυταπάρνηση. Ο κόουτς, που τον γνωρίζω κιόλας, είναι πάρα πολύ καλός και όλοι μαζί έχουν κάνει ένα πολύ καλό σύνολο, οπότε θα μπουν κι αυτοί με «το μαχαίρι στα δόντια», όπως κι εμείς. Θα είναι ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι για τον ουδέτερο φίλαθλο».