Καπέτης: «Το μπάσκετ είναι κορυφαίο άθλημα για τις γυναίκες»

Ο Μιχάλης Καπέτης, μέλος του Δ.Σ. των Πανθήρων Καβάλας (Α2 Γυναικών), «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για τον σύλλογο: «Ο σύλλογος ξεκίνησε το 2009 την πορεία του, με ανδρικά και γυναικεία τμήματα. Τα τέσσερα χρόνια τελευταία έχει μόνο γυναικεία τμήματα. Αποφασίσαμε ν’ ακολουθήσουμε αυτήν την πορεία και λόγω των θετικών αποτελεσμάτων που είχαμε και γιατί έγιναν και κάποιες αλλαγές στα αντρικά τμήματα, οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε αποκλειστικά γυναικεία ομάδα. Πρώτη επιτυχία ήταν τη σεζόν 2015-16, όπου οι κορασίδες μας στέφθηκαν πρωταθλήτριες ΕΚΑΣΑΜΑΘ και ύστερα ακολούθησαν πρωταθλήματα απ’ τις νεανίδες και το γυναικείο τμήμα μας, το οποίο παίζει αυτήν τη στιγμή στην Α2 και έχει και μια καλή πορεία. Οι νεανίδες κατέκτησαν αήττητες το πρωτάθλημα ΕΚΑΣΑΜΑΘ και έχουν σε 10 μέρες τα μπαράζ. Ευελπιστούμε να προκριθούμε στο Final-8 του Πανελληνίου πρωταθλήματος και να κάνουμε κι εκεί μια καλή πορεία».

Για τη δυσκολία να ασχοηθούν τα κορίτσια με το μπάσκετ: «Το θέμα είναι τι προσφέρεις. Εμάς εδώ στους Πάνθηρες είναι συνολική η αντίληψή μας. Θεωρούμε ότι το μπάσκετ είναι ένα κορυφαίο άθλημα για τις γυναίκες, γιατί τις γυμνάζει, τις ψυχαγωγεί και ενισχύει την αντίληψή τους και την ικανότητα σκέψης τους και λήψης αποφάσεων. Είναι ένα άθλημα που δίνεις «μάχη» μέσα στο παρκέ, όπως και η γυναίκα δίνει «μάχη» κάθε μέρα στην κοινωνία. Άρα την προετοιμάζει για ό,τι θα ζήσει στη ζωή της παραέξω. Είναι κορυφαίο άθλημα, απλά θέλει πολύ δουλειά, γιατί δεν είναι εύκολο τα κορίτσια να ασχοληθούν με τα σπορ, λόγω όλων των άλλων ενδιαφερόντων που υπάρχουν στη σημερινή κοινωνία».

Για την προσπάθεια που γίνεται στο σωματείο: «Το σωματείο μας δεν ήταν το πιο ιστορικό της πόλης. Επικεντρωθήκαμε απλά στο να φέρουμε ξανά στο παρκέ και παίκτριες που έμεναν απ’ έξω για διάφορους λόγους. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε κάποιες καλές παίκτριες και αρχίσαμε να δουλεύουμε συστηματικά και στις ακαδημίες, εκεί που φέτος αρχίσαμε να έχουμε τα πρώτα καλά αποτελέσματα. Με λίγα λόγια, προσπαθούμε να έχουμε μια πλήρη «πυραμίδα» απ’ τις ακαδημίες μέχρι και τις εθνικές κατηγορίες και λίγο παραπάνω. Κάναμε και ένα τμήμα για μεγάλα κορίτσια».