Γιαβρίδης: «Απέφερε καρπούς η προσπάθεια μιας οκταετίας»

Ο προπονητής της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης (πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ κορασίδων) Μιχάλης Γιαβρίδης βρέθηκε στον «αέρα» του ΕΟΚ WebRadio και στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για τον σύλλογο της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης: «Ο σύλλογος έχει έτος ίδρυσης το 1998. Είναι ένας σχετικά νέος σύλλογος, που έχει και αγόρια και κορίτσια. Μέχρι το 2014 απασχολούσε αγόρια, αλλά από τότε κι έπειτα έγινε μια προσπάθεια και με τα κορίτσια, όπου απέφερε καρπούς μέσα σε μια οκταετία, όχι μόνο βάση επιτυχιών, αλλά και βάση των αριθμών των κοριτσιών που ασχολούνται με το άθλημα».

Για το ότι το βόλεϊ θεωρείται πιο «γυναικείο» άθλημα απ’ το μπάσκετ: «Δεν υπάρχει για εμένα αντρικό και γυναικείο άθλημα. Όταν ένα παιδί περνάει τις γραμμές του γηπέδου, είτε είναι βόλεϊ, είτε μπάσκετ, είναι ίδιο. Απλά είναι κάποια πιο ασφαλή, με λιγότερους τραυματισμούς, λιγότερη καταπόνηση, λιγότερη επαφή, οπότε ίσως είναι ένα κριτήριο, αλλά για εμένα λανθασμένο. Εγώ λέω στο κάθε κορίτσι να έρθει να δοκιμάσει, τίποτε άλλο. Εκεί αρχίζει και τελειώνει όλο αυτό. Να ‘ρθει το παιδί να δοκιμάσει και ν’ αποφασίσει τι θέλει. Ό,τι ερέθισμα έχει το παιδί είτε απ’ το σχολείο, είτε απ’ την τηλεόραση, είτε από οπουδήποτε αλλού για ένα άθλημα, να πάει να το δοκιμάσει, όποιο κι αν είναι αυτό».

Για το αν ήταν στόχος η κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Το πρωτάθλημα ΕΚΑΣΑΜΑΘ το πήραμε και πέρυσι με τις κορασίδες, είναι η 2η σερί κατάκτησή μας. Θέλουμε διαχρονικά να είμαστε σε καλό επίπεδο, αυτό γίνεται με πολλούς αγώνες, με όλα τα προβλήματα που συνεπάγεται αυτό στην ένωσή μας, όπου υπάρχουν  μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις. Στο πρωτάθλημα των γυναικών, όπου επίσης συμμετείχαμε για να δώσουμε περισσότερα παιχνίδια στα κορίτσια, ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί. Ακόμα και στους αγώνες που χάσαμε, αυτό έγινε με μικρή διαφορά.  Όπως λέω όμως και στα κορίτσια, σαν προπονητή δε με ενδιαφέρουν οι τίτλοι και οι νίκες. Πρωταρχικός στόχος για εμένα είναι η εξέλιξη των παικτών και παικτριών, να βγουν παιδιά που θα παίξουν σε διάρκεια και να έχουν συνέχεια».