Βουρνάς: «Να κάνουμε την Ολυμπιάδα γερή ομάδα και οικογένεια»

Ο προπονητής της Ολυμπιάδας Πατρών (ΕΣΚΑΗ) Νίκος Βουρνάς έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή “Κάθε πόλη μία μπασκέτα” με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για την συμμετοχή της ομάδας στον τελικό κυπέλλου της ΕΣΚΑΗ: «Τελείωσε πολύ όμορφα η σεζόν για την ομάδα μας. Ήταν κάπως μικρή, αφού το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε χωρίς αγώνες play-off  αυτήν τη φορά. Η Ένωση είχε την ιδέα να διοργανώσει και το κύπελλο, οπότε ήταν μια καλή ευκαιρία να παρατείνουμε την δράση μας για έναν μήνα ακόμη. Η ομάδα απέκλεισε τον Γλαύκο στον ημιτελικό και στον τελικό ηττήθηκε από τον Αίολο Αγυιάς, ομάδα που πήρε την άνοδο στον όμιλό της στη Γ’ Εθνική».

Για την προσπάθεια της Ολυμπιάδας Πατρών: «Έχουμε στελεχωθεί με αρκετούς προπονητές, έχει αρχίσει να γίνεται «εισροή» παικτών και ελπίζω κάποια στιγμή να βρούμε παιδιά ταλαντούχα. Αν και έχουμε δυσκολίες πια σε αυτό το θέμα, γιατί αν ξεχωρίσει λίγο ένα παιδί αμέσως έρχονται ομάδες και το ζητούν. Το σημαντικό είναι να μαζέψουμε παιδιά που αγωνίζονταν παλαιότερα στην ομάδα, για να περάσουμε και στα νέα παιδιά ότι μέσα απ’ αυτήν την ομάδα θα γνωρίσουν τους αυριανούς φίλους τους. Να αγαπήσουν την ομάδα και να το σκεφτούν και κοινωνικά, ότι ο αθλητισμός είναι απ’ τα πιο ουσιώδη πράγματα στη ζωή τους. Και να κάνουμε πάλι την Ολυμπιάδα μια καλή, γερή ομάδα και μια οικογένεια συγχρόνως».

Για το επίπεδο στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΗ: «Πιστεύω ότι το επίπεδο είναι χαμηλό απ’ την Α’ ΕΣΚΑΗ κιόλας. Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι. Τα παιδιά δεν έχουν πολύ χρόνο πια, από μικρή ηλικία είναι «βραχυκυκλωμένα» με τα μαθήματα και τα φροντιστήρια. Το σύστημα της παιδείας δυσκολεύει τον αθλητισμό. Και τα οικονομικά δεδομένα έπαιξαν μεγάλο ρόλο, αναγκάστηκαν οι ομάδες να φτιάχνουν μέτριες υποδομές και να βλέπουν τους αθλητές που έρχονται σαν πελάτες τους, όχι σαν μελλοντικούς αθλητές. Εμείς στην Ολυμπιάδα δεν έχουμε τέτοια νοοτροπία. Προσωπικά έχω υπηρετήσει τον σύλλογο πολλά χρόνια από πολλές θέσεις, έχω την διάθεση να προσφέρω και νομίζω ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα πολύ σύντομα».