Βάρσος: «Οι αγωνιστικές ελευθερίες και η ψυχολογία άλλαξαν την εικόνα μας στον 2ο γύρο»

O ΕΦΑΟΖ τελείωσε τη φετινή σεζόν της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος) με εκτός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου (86-85). Το νικηφόρο αποτέλεσμα το «έφερε» ο Γιώργος Βάρσος, ο οποίος σκόραρε σε τρίποντο πίσω απ’ το κέντρο με τη λήξη του αγώνα και γι’ αυτόν το λόγο μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τους Λεωνίδα Πιστιόλη και Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για τα συναισθήματά του με αυτό το νικητήριο τρίποντο: «Στην αρχή δεν περνάει τίποτα απ’ το μυαλό σου και έρχονται όλα μαζεμένα. Πήρα το σουτ της «απελπισίας» και τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα. Είδα τον Σπύρο τον Μαγκουνή να τρέχει κατά πάνω μου, γύρισα και είδα τον πάγκο να τρέχει. Ήταν πολύ ευχάριστο, ειδικά για το κλείσιμο της χρονιάς. Ήταν το ιδανικό κλείσιμο».

Για τον αν μπορούσε ο ΕΦΑΟΖ να κάνει το κάτι παραπάνω φέτος: «Πιστεύω θα μπορούσαμε να κάνουμε παραπάνω πράγματα. Φάνηκε και στο τέλος αυτό. Με έναν σχετικά κακό 1ο γύρο συγκριτικά με τον 2ο, δεν περίμεναν να μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Αποδείξαμε το αντίθετο, δώσαμε το 100% μες στο γήπεδο, συν ότι είχαμε μέσο όρο ηλικίας 19 χρονών. Σε κάθε παιχνίδι ήμασταν 10 φορές καλύτεροι απ’ το προηγούμενο και ατομικά και ομαδικά. Έτσι πήγαμε στον 2ο γύρο και ήμασταν καλύτεροι».

Για τον Μαγκουνή και τον Ανδρεόπουλο: «Ήμασταν πολύ τυχεροί που τους είχαμε. Δε μας αντιμετώπιζαν ποτέ σαν μικρούς, μας αντιμετώπιζαν σαν ισάξιους. Όταν βλέπεις ανθρώπους όπως ο Σπύρος και ο Κώστας που έχουν παίξει τόσα χρόνια να σε σέβονται, τους σέβεσαι κι εσύ περισσότερο. Ήταν πολλά που συνδυάστηκαν, είχαμε χαρακτήρες, τρομερά παιδιά και όλη αυτή η χημεία που είχαμε βγήκε και στο γήπεδο».

Για το που οφείλεται το step-up που έχει κάνει τη φετινή σεζόν: «Δεν είναι μόνο προσωπική επιτυχία και δεν είναι μόνο ένα πράγμα που κρύβεται από πίσω. Είναι όλα, απ’ τη διοίκηση, μέχρι τον κόουτς και πάνω απ’ όλα οι συμπαίκτες μου, δηλαδή το κλίμα που υπήρχε στην ομάδα. Κανένας παίκτης δε μπορεί να παίζει μόνος του, δε μπορεί να κάνει τα πάντα αν δεν έχει 4 συμπαίκτες δίπλα του να παίζουν όλοι μαζί. Επίσης ο κόουτς μου έχει δώσει μια απίστευτη ελευθερία και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Η ψυχολογία που είχε δώσει σε όλη την ομάδα και μας άφησε να έχουμε την ελευθερία, είναι ο λόγος αυτής της επιτυχίας».

Για την επόμενή του χρονιά: «Θα πάρω λίγο το χρόνο μου να σκεφτώ τα πράγματα πώς έχουν να τα βάλω λίγο κάτω. Δεν έχω αποφασίσει κάτι ακόμα, όλα είναι ανοιχτά. Θα δούμε».