Αργυρίου: «Κύριος λόγος της επιτυχίας η επαγγελματική δουλειά που κάναμε»

Ο Ιπποκράτης Κω (νεανίδες) τερμάτισε στην 1η θέση του 4ου ομίλου της Β’ Φάσης του Πανελληνίου Νεανίδων, προκρίθηκε στην τελική φάση της διοργάνωσης και έγινε η πρώτη ομάδα από την Κω που βρίσκεται σε τελική φάση ενός τουρνουά. Με αφορμή αυτή την επιτυχία, ο προπονητής της ομάδας Πέτρος Αργυρίου μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για το πώς ήρθε αυτή η επιτυχία της πρόκριση στην τελική φάση: «Οι παίκτριες βοηθήθηκαν από τα πολλά ανταγωνιστικά παιχνίδια που έπαιξαν στη Α2 κατηγορία, αλλά περισσότερο η επαγγελματική δουλειά που κάναμε όλη τη χρονιά. Πήραμε τον απόλυτο σεβασμό απ’ όλες τις ομάδες που παίξαμε στην Α2. Αυτό ήταν και το καλύτερο συναίσθημα που βιώσαμε, όλοι αναγνώρισαν την προσπάθειά μας και την διάθεσή μας να παίξουμε το καλύτερο δυνατό σε όλους τους αγώνες».

Για το παιχνίδι με τον Ο.Α. Χανίων (νίκη 47-44): «Ξέραμε ότι φαβορί ήταν τα Χανιά. Τα κορίτσια είχαν μελετήσει αρκετά τη συγκεκριμένη ομάδα. Είχαν άγχος, αλλά το ξεπέρασαν. Δουλέψαν πάρα πολύ οι αθλήτριές μας, δε σταμάτησαν καθόλου. Ακόμα δε μπορούν να το πιστέψουν. Είχαν την πίστη στην πρόκριση και τα καταφέραμε. Τώρα πάμε να το διασκεδάσουμε, να είμαστε ανταγωνιστικοί με όλες τις ομάδες και βλέπουμε».

Για την παραγωγική διαδικασία στην Κω: «Αποτελεί πρόβλημα ότι αυτή τη σεζόν δεν διοργανώθηκε γυναικείο πρωτάθλημα στα Δωδεκάνησα. Στην Κω δεν υπάρχει άλλη γυναικεία ομάδα εκτός από εμάς και δε μπορούσαμε να βρούμε φιλικά να παίξουμε. Όλες οι ομάδες σχεδόν πάνε μέχρι τις νεανίδες, με αποτέλεσμα τα περισσότερα κορίτσια να σταματούν το μπάσκετ. Αν δεν υπάρχει γυναικείο τμήμα σταματάει και το κίνητρο γι’ αυτά. Παρ’ όλα αυτά, η προσήλωση των κοριτσιών μας ήταν κάτι το εντυπωσιακό. Είχαμε φτάσει το γυναικείο να παίζει στην Α2 τελευταία αγωνιστική με τον ΕΦΑΟΖ, όντας υποβιβασμένο, και είχα στην προπόνηση 16 κορίτσια. Γυρίσαμε απ’ τώρα απ’ τα Χανιά και έχω καθημερινά 15 κοπέλες. Για μένα αυτό είναι το πιο βασικό. Όλη τη χρονιά είχαμε προβλήματα απουσιών, αλλά δεν έπεσε ο αριθμός των κοριτσιών κάτω από 10 σε κάθε προπόνηση».