Αλμπάνης: «Οι καλύτερες συνθήκες στον Κεραυνό Αγίου Παύλου»

Ο προπονητής του Κεραυνού Αγίου Παύλου (Πρωταθλήτρια Α’ ΕΚΑΣΘ), Ρούλης Αλμπάνης μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για τον σύλλογο του Κεραυνού Αγίου Παύλου: «Η ομάδα έχει πολύ γνωστό προφίλ εδώ και αρκετά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Είναι μια ομάδα που εδώ και οκτώ χρόνια είναι πρωταθλήτρια στην Α’ ΕΚΑΣΘ. Συγκεντρώνει πάρα πολύ ποιοτικούς παίκτες κυρίως στο τέλος της διαδρομής τους, όχι απαραίτητα ηλικιακά, αλλά όταν αποφασίζουν να σταματήσουν ν’ ασχολούνται επαγγελματικά με το μπάσκετ. Ο σύλλογος έχει μια πολύ στιβαρή διοίκηση. Ο άνθρωπος που τρέχει την ομάδα, ο Βασίλης Αγγελόπουλος, είναι αυτός που την προηγούμενη δεκαετία δημιούργησε τη δυναστεία του Μαντουλίδη στα παιδικο-εφηβικά. Η ανάμειξή του με τον Κεραυνό ήταν καθοριστική για το προφίλ της ομάδας όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τον σύλλογο της περιοχής του, διότι πλέον είναι μια ομάδα που πάντα βγαίνει πρωταθλήτρια, πάντα έχει το καλύτερο ρόστερ και τις καλύτερες συνθήκες»

Για την προσέλκυση παικτών στον Κεραυνό: «Είναι πάρα πολύ συνειδητοποιημένοι όσοι παίκτες έρχονται εδώ. Έχουμε δημιουργήσει την ομάδα για να περνάμε όμορφα και αυτό είναι που τους προσελκύει στον Κεραυνό. Το ομορφότερο κομμάτι απ’ όλες τις προσπάθειες είναι οι νίκες, διαφορετικά θα ήμασταν απλά ένα γκρουπ που θα παίζαμε μπάσκετ για πλάκα. Όλοι οι παίκτες έχουν ισχυρό κίνητρο να δώσουν το 100% στο γήπεδο και να τιμήσουν τις συνθήκες που τους προσφέρει ο σύλλογος, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι καλύτερες από σωματεία εθνικών κατηγοριών».

Για την δική του δουλειά ως προπονητής: «Είναι ένα κίνητρο και για μένα να λειτουργώ υπό πίεση, δεδομένου ότι ο σύλλογος μπαίνει στο γήπεδο με την ταμπέλα του φαβορί, για να νικήσει σε κάθε παιχνίδι, κι όλες οι άλλες ομάδες δίνουν το κάτι παραπάνω για να νικήσουν τον πρώτο. Η καθημερινή επαφή με τα περισσότερα παιδιά, τα οποία έχουν παίξει μπάσκετ σε υψηλότατο επίπεδο, με έχει βοηθήσει να αντιληφθώ κι εγώ κάποια πράγματα. Το πιο σημαντικό στην ομάδα είναι να διατηρείται η καλή ατμόσφαιρα και να υπάρχει πνεύμα συνεργασίας».