Αθανασόπουλος: «Απ’ την πρώτη μέρα στόχος του Φοίνικα η άνοδος»

Ο Φοίνικας Πειραιά στέφθηκε πρωταθλητής Α’ ΕΣΚΑΝΑ και πήρε την άνοδο για τη Γ’ Εθνική και ο προπονητής της ομάδας, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για τις συνεχείς ανόδους του Φοίνικα Πειραιά: «Ήταν μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια. Το καλοκαίρι του 2018 που αποφάσισα ν’ ασχοληθώ με την ομάδα, είχα ν’ αντιμετωπίσω μια κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη, δηλαδή ένα σωματείο με πολλές δυσκολίες στο παρελθόν, διάφορα οικονομικά πρόβλημα, διάφορά τεχνικά θέματα που μπορούν να υπάρχουν σε μια ομάδα του Πειραιά. Το καλοκαίρι του 2018 αποφάσισα ν’ ασχοληθώ με την ομάδα και το σχέδιό μας απ’ την 1η μέρα ήταν ν’ ανεβούμε σε εθνική κατηγορία. Καταφέραμε να ανέβουμε τρεις κατηγορίες σε τρία χρόνια. Ο Φοίνικας είναι ένα σωματείο με ιστορία πολλών χρόνων στην περιοχή και αυτό η τοπική κοινωνία το αναγνωρίζει».

Για το επίπεδο στις αντρικές κατηγορίες: «Δεν είναι μόνο οι ακαδημίες. Ακόμα και στις αντρικές κατηγορίες το επίπεδο πλέον είναι πάρα πολύ υψηλό. Δεν είναι τόσο εύκολο, πρέπει να κάνεις πάρα πολύ καλή προσπάθεια για να έχεις μια ομάδα η οποία πραγματικά πρωταγωνιστεί και κερδίζει. Η προσπάθεια η δική μας έχει να κάνει με την προσφορά όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών στους παίκτες μας. Από θέματα ιατρικής περίθαλψης και ασφάλισης είναι πλήρως καλυμμένοι, δε νοείται να μην υπάρχει αυτό ειδικά σε ερασιτεχνικό επίπεδο».

Για το πλάνο της επόμενης σεζόν: «Θεωρώ ότι τώρα σιγά σιγά πρέπει να μπουν κάποια πάρα πολύ αυστηρά κριτήρια στο σύλλογο, απ’ τον τρόπο που χειριζόμαστε τις ακαδημίες μας, μέχρι και την αντρική μας ομάδα. Αν βρω αυτήν την ανταπόκριση, προφανώς θα παρατείνω τη δική μου ενασχόληση με την ομάδα. Η επόμενη μέρα εξαρτάται από την υποστηρικτική διάθεση όλων των παραγόντων της ομάδας αλλά κυρίως από την κουλτούρα του σεβασμού, της αγάπης και της πραγματικής προσφοράς που θέλουμε να έχουμε όλοι ως κοινή γραμμή. Σε αυτή τη φάση, βρισκόμαστε στο στάδιο της διερεύνησης αυτών των προθέσεων».