Εθνική Ανδρών: Όσα ειπώθηκαν στα αποδυτήρια (vid)

Η αποστολή της Εθνικής Ανδρών πανηγύρισε στο παρκέ της Mons Arena την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023. Ανάλογο κλίμα υπήρχε και στα αποδυτήρια, όπου πήραν το λόγο και μίλησαν κατά σειρά ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Βαγγέλης Λιόλιος και ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας, Δημήτρης Ιτούδης τόνισε: «Πραγματικά πιστέψατε σε αυτή τη νίκη. Κάνατε τεράστια προσπάθεια στην άμυνα, οδηγήσατε τον αντίπαλο σε 26 λάθη και άλλα 17 στο παιχνίδι με τη Λετονία. Αυτό είναι σπουδαία υπόθεση. Παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο με τον Τσαϊρέλη και τον Γόντικα και όλο το δεύτερο με τον Τσαλμπούρη. Μπράβο παιδιά, δείξατε ότι έχετε κότσια. Λούντζη, συνέχισε να σουτάρεις! Ο Λάρυ στο τέλος εξασφάλισε ένα δείπνο κερασμένο από μένα με το επιθετικό φάουλ που κέρδισε. Και ο Καλαϊτζάκης νωρίτερα. Θα πρέπει όμως να βρεθούμε για να πληρώσω το δείπνο. Για σουβλάκια, ό,τι θέλετε! Το θέμα είναι να βρεθούμε για να κεράσω».

Ο λόγος πέρασε στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο: «Παγκόσμιο Κύπελλο! Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο πηγαίνει η Ελλάδα. Δεν πηγαίνετε μονάχα εσείς και ο κόουτς και το σταφ, αλλά όλη η Ελλάδα. Το θέλατε, το πήρατε και αξίζει σε σας, σε κανέναν άλλο!».

Ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Παπανικολάου, στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία όλων των παικτών που αγωνίζονται στα παράθυρα και είπε το δικό του μεγάλο “ευχαριστώ”: «Θέλω να πω ένα ευχαριστώ. Σε όλους σας. Όσοι έρχεστε στα παράθυρα καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι για σας να έχετε αυτή την πίεση. Αν κερδίσετε να λένε ‘δεν έγινε και κάτι, η Εθνική κέρδισε, φυσιολογικό’ και αν χάσετε να λένε ‘αυτά τα παιδιά δεν μπορούνε’. Είναι μεγάλη μαγκιά σας ότι έρχεστε και προσπαθείτε. Τα λέμε μόνο στους δημοσιογράφους, αλλά πρέπει κάποια στιγμή το ευχαριστώ να έρθει και από μας τους ίδιους. Ένα μεγάλο respect από μέρους μου. Σας ευχαριστούμε πραγματικά».