Μπαζίνας: «Έπρεπε να κάνω λιγότερα λάθη»

Άφησε το παιχνίδι με double double και έκανε το κλέψιμο που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της Ελλάδας επί της Εσθονίας, αφού ο Γιάννης Μερμίγκης μετέτρεψε την πάσα του σε ασίστ με το εύστοχο τρίποντό του στο φινάλε της παράτασης που έγραψε το 85-83 για την ελληνική ομάδα. Ο Νάσος Μπαζίνας όμως δεν στέκεται σε τίποτα από όλα αυτά: «Αν μπορώ να πω κάτι για μένα είναι ότι έπρεπε να κάνω λιγότερα λάθη και να είμαι πιο εύστοχος σε κάποια σημεία».

Είναι ο ιδανικός πρόλογος για ένα αθλητή που βαδίζει στα 18 του χρόνια. Η χαρά, όμως, εννοείται πως είναι εκεί: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη. Παλέψαμε και τα 45 λεπτά για να την κατακτήσουμε και αυτό φάνηκε από ότι ακόμη κι όταν βρεθήκαμε πίσω με πέντε ή έξ πόντους και υπήρχε λίγος θεωρητικά χρόνος να γυρίσουμε το παιχνίδι, μείναμε όλοι ενωμένοι, επιτελείο και παίκτες ως το τελευταίο δευτερόλεπτο της κανονικής διάρκειας και μετά και της παράτασης και τα καταφέραμε».

Η κλασική ατάκα δεν μπορεί να λείψει, μόνο που αυτή τη φορά είναι γεγονός: «Όλοι δώσαμε το 100% και τα 45 λεπτά, όλος ο πάγκος, ήμασταν μαζί, ένα, σε άμυνα και επίθεση σαν γροθιά, άσχετα αν έχουμε κάποια πράγματα να διορθώσουμε και στα δύο κομμάτια του παιχνιδιού, όπως άλλωστε όλες οι ομάδες».

Η στατιστική και η εικόνα του παιχνιδιού δικαιώνει την επόμενη δήλωσή του πως «ήταν μια καθαρά ομαδική νίκη» και έρχεται να προσθέσει: «Δεν μπορώ να ξεχωρίζω κάποιον παίκτη. Παίξαμε και για τα παιδιά που δεν μπορούσαν να είναι σήμερα μαζί μας. Και για τους τραυματίες, και για τον Μαντζούκα που είναι ο αρχηγός μας και τον Πετανίδη που έλειπαν. Δεν με νοιάζει το double double που έκανα. Ο Ρούμογλου ήταν πολύ καλός, ο Μερμίγκης έβαλε το καθοριστικό τρίποντο στο τέλος. Ο Οικονομίδης μας κράτησε ζωντανούς να πάμε στην παράταση. Δεν ξεχωρίζω κάποιον. Αν μπορώ να πω κάτι για μένα είναι ότι έπρεπε να κάνω λιγότερα λάθη και να είμαι πιο εύτσοχος σε κάποια σημεία. Όλα τα παιδιά σήμερα έπαιξαν καλά. Ίσως το πιο σημαντικό, εκ του αποτελέσματος ήταν ο Μερμίγκη το τρίποντο. Ήταν συγκεντρωμένος, το έβαλε και μας χάρισε τη νίκη».

Ένα τρίποντο που ήρθε μετά από δικό του κλέψιμο και ασίστ: «Παίξαμε μια καλή άμυνα, έκλεψα την μπάλα και έγινε ότι έγινε. Το πανηγυρίσαμε, το χαρήκαμε όσο έπρεπε και βλέπουμε τη συνέχεια. Υπάρχει άλλος αγώνας αύριο και πρέπει να είμαστε ακόμη πιο συγκεντρωμένοι αν θέλουμε τη νίκη απέναντι στη Λιθουανία».

Το σημαντικότερο για τον Μπαζίνα είναι η προσήλωση και η στήριξη: «Ήταν πολύ σημαντικό που όποιος παίκτης ήταν στον πάγκο φώναζε, βοηθούσε. Βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον συνέχεια. Οι κόουτς μας πίστεψαν όλους και αποδείξαμε πως είμαστε όλοι έτοιμοι. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και αύριο, γιατί πλέον θα υπάρχει και η κούραση από εδώ και πέρα. Όπως παίξαμε σήμερα, όπως φανήκαμε ως ομάδα σήμερα έτσι πρέπει και αύριο και ακόμη καλύτερα».