Παπούλης: «Έδειξαν διάθεση και ψυχή»

Η πρώτη νίκη ήρθε στην παράταση για την Εθνική Κορασίδων. Το 56-51 επί της Βουλγαρίας την έφερε στο 1-1 στο European Challenger που φιλοξενείται στο Ελσίνκι. Ο Γιάννης Παπούλης, συνεργάτης του Δημήτρη Μπακογεώργου στον πάγκο της ελληνικής ομάδας τόνισε για το πρώτο αυτό θετικό αποτέλεσμα: «Αρχικά να πούμε πως είναι πολύ δύσκολο να παίξεις με μια εβδομάδα προπόνηση. Δεν είναι δικαιολογία και το λέμε περισσότερα για τα κορίτσια. Είναι δύσκολο να «δέσει» μια ομάδα σε τόσο λίγες μέρες και να κάνει συγκεκριμένα πράγματα στο γήπεδο. Τα παιδιά έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια και φαίνεται. Υπάρχουν μεταπτώσεις. Χθες κάναμε 11 λάθη και ήμασταν προσεκτικοί. Σήμερα φτάσαμε τα 34, υποχρεώνοντας τον αντίπαλο σε άλλα τόσα, αλλά τα περισσότερα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν κάτι που μας άφηνε πίσω στο σκορ και έδωσαν σκορ στον αντίπαλο. Αν συνυπολυγίσουμε και τα κακά ποσοστά που εξακολουθούμε να έχουμε βλέπουμε γιατί δυσκολευτήκαμε».

Ο Παπούλης έχει μόνο καλά λόγια να πει για τις νεαρές διεθνείς: «Είχαν τεράστια διάθεση και ψυχή να γυρίσουν το παιχνίδι και φάνηκε καθαρά στο τρίτο δεκάλεπτο. Πίεσαν στην άμυνα, ήρθαν τα εύκολα καλάθια, μπήκαν και κάποια σουτ που δεν είχαν μπει ως εκείνη τη στιγμή. Είχαμε το πάνω χέρι από ένα σημείο και ύστερα. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη και στην κανονική διάρκεια, αλλά λάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα που ήταν θέμα συγκέντρωσης, κούρασης, αλλά και εμπειρίας μας στοίχισαν. Τα παιδιά αυτά δεν έχουν δοκιμαστεί σε κάποιο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα… Σχεδόν δεν αγωνίστηκαν τα περισσότερα εδώ και ενάμιση χρόνο εξαιτίας της πανδημίας».

Η Γαλλία είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και ο Παπούλης το γνωρίζει: «Άλλη μέρα, άλλο παιχνίδι. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, όπως συνήθως. Παίζει συγκεκριμένα πράγματα. Ποντάρει στο αθλητικό κομμάτι και στο ένας εναντίον ενός που λειτουργεί πολύ καλά και έχουν πολύ ψηλά κορίτσια. Από την άλλη εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστεδ ανταγωνιστικοί στο παιχνίδι. Ίσως και τα κορίτσια αλλάξουν λίγο ψυχολογία μετά τη σημερινή νίκη και δουν με διαφορετικό τρόπο το αυριανό παιχνίδι».

Διαχείριση γίνεται και σε ένα άλλο κομμάτι: «Όλοι παρακολουθούμε τι γίνεται στην Ελλάδα. Και τα κορίτσια και εμείς. Είναι ένα θέμα που αγγίζει όλους μας, που μας στενοχωρεί όλους μας και είναι συνεχώς στο μυαλό μας».