Σωτηρίου: «Χρειάζεται κατάθεση ψυχής με Σλοβενία»

Μέσα από ένα πάντρεμα έμπειρων και νεαρών αθλητριών η Ομάδα ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021.

Εκπρόσωπος της παλιάς «χρυσής» φουρνιάς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι η Κατερίνα Σωτήριου. Η έμπειρη παίκτρια σχολίασε την νέα πρόκληση που έχει μπροστά της η Εθνική, αλλά και το γεγονός ότι πλέον είναι πρώτη αρχηγός της Ομάδας.

Μιλώντας για το νέο ξεκίνημα η Κατερίνα Σωτηρίου επισήμανε. «Αναμφίβολα είναι μια νέα αρχή για την Εθνική Ομάδα, ένα καινούργιο ταξίδι, μια νέα περιπέτεια. Οι περισσότερες από την ‘’χρυσή’’ παλιά φουρνιά έχουν σταματήσει, ωστόσο, έχουμε παραμείνει κάποιες και συνεχίζουμε αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της παλιάς και της νέας εποχής. Θέλουμε  να μεταλαμπαδεύσουμε την εμπειρία και τις εικόνες μας στη νέα γενιά και προσπαθήσουμε να τους δώσουμε τα κατάλληλα εφόδια εντός και εκτός γηπέδου να συνεχίσουν το έργο, τις επιτυχίες και την λαμπρή πορεία της Εθνικής Γυναικών».

Μετά από αμέτρητα χιλιόμετρα μέσα στα παρκέ με τη φανέλα με το εθνόσημο η Κατερίνα Σωτηρίου στάθηκε και στην ευθύνη που έχουν οι παλιές. «Ευθύνη έχουμε γιατί έτσι είναι ο πρωταθλητισμός. Είναι τρόπος ζωής για μας και θα έλεγα ότι είναι μια όμορφη ευθύνη… Τόσα χρόνια και εμείς μαθαίναμε από άλλες παίκτριες και πλέον έχει έρθει η ώρα να αναλάβουμε αυτήν την τιμή. Είμαστε χαρούμενες που βρισκόμαστε σε αυτή την θέση. Σίγουρα θέλουμε την επιτυχία, αλλά χρειάζεται χρόνο, καθώς τίποτα δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Και η παλιά Εθνική χρειάστηκε κάποια χρόνια για να φτάσει στον δρόμο των επιτυχιών. Είμαστε έτοιμες να δώσουμε το 100% και να βάλει η καθεμιά στο δικό της λιθαράκι στην Εθνική Ομάδα».

Το φετινό ραντεβού της Εθνικής Γυναικών είναι άκρως τιμητικό για την Σωτηρίου που πια έχει τον ρόλο της αρχηγού. «Η παρουσία μου τόσο στην Εθνική Γυναικών αλλά κυρίως στην πορεία και τις επιτυχίες της αυτόματα με γεμίζουν υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη. Από εκεί και πέρα είναι κάτι πολύ τιμητικό για μένα να είμαι αρχηγός».

Η Εθνική ξεκινά τις υποχρεώσεις της με αντίπαλο την Σλοβενία την Πέμπτη (17/11) στην πόλη Τσέλιε με την έμπειρη φόργουορντ να τονίζει. «Η Εθνική βρίσκεται σε φάση ανανέωσης. Σε αυτό τον κύκλο των αγώνων μας πιέζει χρόνος, ωστόσο, θεωρώ ότι βοήθησε το γεγονός ότι το καλοκαίρι η Ομάδα είχε μαζευτεί για κάποια φιλικά.  Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο πλάνο των προπονητών. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με στόχο τη νίκη. Το παιχνίδι απέναντι στη Σλοβενία δεν θα είναι εύκολο, αλλά αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε. Η ομάδα μας άλλωστε έχει μάθει ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται κατάθεση ψυχής την Πέμπτη στην Σλοβενία για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα».