Σόφτσης: “Υπάρχει το ταλέντο και πρέπει να το αναγνωρίσουμε”

Το 25ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων που φιλοξενήθηκε στο Βόλο, ολοκληρώθηκε με τον Άρη να είναι ο μεγάλος νικητής.

Την προσπάθεια της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και των υπολοίπων πέντε συλλόγων, τις παρακολούθησε από κοντά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής κορασίδων, Θάνος Σόφτσης, ο οποίος μιλώντας στο basket.gr, έκανε τον απολογισμό του τουρνουά και αναφέρθηκε στα συν και τα πλην.
-Ποια είναι τα συμπεράσματά σας από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα;
“Παρά τη ζέστη που υπήρχε μέσα και έξω από το γήπεδο, αλλά και τη μετασχολική περίοδο, όλα τα παιδιά έκαναν μία πάρα πολύ καλή προσπάθεια. Ωστόσο, το επίπεδο που είδαμε στο τουρνουά ήταν χαμηλό σε ότι αφορά τις τεχνικές δεξιότητες των αθλητριών και ειδικότερα στο σουτ. Μόνο τα γκαρντ του Άρη είναι σουτέρ, σε αντίθεση με αρκετά κορίτσια που πήγαιναν περισσότερο σε διεισδύσεις”.
-Άρα, με αυτά που μόλις είπατε, προβληματίζεστε ενόψει Εθνικής και της προετοιμασίας που θα αρχίσει σε μία εβδομάδα;
“Είναι αλήθεια, προβληματίζομαι. Βέβαια, δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως υπάρχουν κορίτσια γεννημένα το 1999 και το 2000, οπότε υπάρχει και η επόμενη γενιά που θα προστεθεί στην Εθνική ομάδα των κορασίδων”.
-Για να επιστρέψουμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στα όσα συνέβησαν αυτό το πενταήμερο (25-29/6), αναφερθήκατε σε αυτά που σας προκάλεσαν αρνητική εντύπωση. Τι όμως ήταν αυτό που σαν έκανε και θετική;
“Το θετικό είναι πως υπάρχει μαγιά, υπάρχει ταλέντο και πρέπει να το αναγνωρίσουμε όλοι αυτό, καθώς επίσης και τα σωματομετρικά στοιχεία ήταν αρκετά καλά. Τα κορίτσια έδειξαν διάθεση και έβγαλαν πολύ πάθος, αν και περίμενα να δω λίγο πιο υψηλό επίπεδο συναγωνισμού”.
-Ο Άρης δίκαια το πήρε;
“Ναι… Ήταν με διαφορά η πιο γεμάτη ομάδα. Είχε δύο αλλαγές σε κάθε θέση, με σουτέρ, με post up παιχνίδι, με πάουερ φόργουορντ που και drive έκαναν, αλλά μπορούσαν να σουτάρουν και απ’ έξω”.
-Και τώρα Εθνική Ομάδα κορασίδων. Κάνατε τις κλήσεις και περιμένετε την προετοιμασία που θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου. Τι στόχος υπάρχει ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (31/7-10/8);
“Κοιτάμε να παραμείνουμε στην πρώτη κατηγορία. Είναι δύσκολο, καθώς στον όμιλο μας υπάρχουν παραδοσιακές δυνάμεις, όπως είναι η Ρωσία και η Τουρκία, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα κάνουμε την προσπάθειά μας. Έχουμε μπροστά μας ένα μήνα για να προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα πάμε στο Ντέμπρετσεν για το καλύτερο δυνατό”.