Σερίνα Αμπντέλ Φαττάχ: «Χαίρομαι το άθλημα»

Πριν από 11 χρόνια ήρθε μαζί με την οικογένεια της στην Ελλάδα από την Ιορδανία. Ένα χρόνο μετά και ύστερα από τ

ην παρότρυνση της μητέρας της ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του μπάσκετ. Και φέτος κατέκτησε με τον Πρωτέα Βούλας την 1η θέση στην τελική Φάση του 28ου
πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων. Ο λόγος για την Αμπντέλ Φαττάχ Σερίνα.
Η νεαρή μουσουλμάνα έδωσε στους αγώνες στην Πτολεμαΐδα ένα διαφορετικό χρώμα. Η
αμφίεσή της, η μαντίλα να σκεπάζει τα μαλλιά της και το υπόλοιπο σώμα της, πλην του προσώπου, καλυμμένο, κέντρισε αναπόφευκτα τα βλέμματα όσων παρακολούθησαν τους αγώνες του Τουρνουά. 
Η νεαρή Σερίνα είχε σημαντικό ρόλο στην πρωταθλήτρια ομάδας του Πρωτέα Βούλας.
Ως μπακ-απ της βασικής σέντερ (Μαριέλλα Φασούλα) τα κατάφερε καλά δίνοντας
πολλές λύσεις στον προπονητή της, Γρηγόρη Τασιόπουλο. Μετά τη λήξη των αγώνων η Σερίνα Αμπντελ Φατταχ μίλησε στο www.basket.gr 

-Πώς νιώθεις πλέον ως Πρωταθλήτρια Νεανίδων;
“Είμαι πολύ χαρούμενη. Τα καταφέραμε όλες μαζί. Ζήσαμε πολύ όμορφες στιγμές. Για μένα άλλωστε ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε Τελική Φάση και συνδυάστηκε με επιτυχία.”
-Πώς βίωσες την πρώτη σου συμμετοχή σε Τελική Φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος;
“Για να είμαι ειλικρινής στην αρχή με φόβιζε που ήταν ένα πολυήμερο ταξίδι. Παρά την κούραση που φυσιολογικά υπάρχει όλα πήγαν καλά.”
-Γυρίζοντας τον χρόνο προς τα πίσω, πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με το μπάσκετ;
“Πριν από 10 χρόνια και με την παρότρυνση της μητέρας μου, ξεκίνησα να ασχολούμαι με το μπάσκετ. Στην αρχή δεν ήθελα πάω αλλά σιγά-σιγά αγάπησα το άθλημα και σ’ αυτό με βοήθησε και το κλίμα που συνάντησα στην ομάδα.”
-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου; Θα ήθελες να παίξεις σε υψηλότερο επίπεδο;
“Για μένα το μπάσκετ είναι ένα χόμπι. Δεν νομίζω να φτάσω ψηλά. Διασκεδάζω να παίζω και για το μέλλον θα δούμε… Ποιος ξέρει τι θα γίνει;”
-Πώς αντιδρούν όσοι σε βλέπουν ν’ αγωνίζεσαι με τη μαντίλα;
“Καταρχήν, εγώ δεν δίνω σημασία. Απλά παίζω και χαίρομαι το άθλημα. Από’ κει και πέρα ούτε στον Πρωτέα, αλλά ούτε και στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν έχει συμβεί κάτι που να με στεναχωρήσει.”