Ψαρόπουλος: “Πιο δύσκολο φέτος το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής”

Σε αχαρτογράφητα νερά κινείται φέτος η Μεγαρίδα με την παρουσία της για πρώτη φορά στη Β΄ Εθνική κατηγορία (1ος όμιλος) και αυτό αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση και παράλληλα το κίνητρο για να δείξει τις δυνατότητές της. Με προσεκτικές επιλογές η ομάδα ενισχύθηκε το καλοκαίρι με στόχο τη συνέχιση της ανοδικής πορείας που έχει διαγράψει τα τελευταία χρόνια. Ο Σωκράτης Ψαρόπουλος ήταν μια από αυτές τις επιλογές προκειμένου να προστεθεί στην ομάδα εμπειρία και βάθος στην επίθεση. Ο Έλληνας γκαρντ μιλάει με ιδιαίτερη αισιοδοξία για την φετινή προσπάθεια της Μεγαρίδας.  

-Στα τρία πρώτα παιχνίδια είδαμε τη Μεγαρίδα να κερδίζει δύσκολα, αλλά και να χάνει δύσκολα. Πιστεύεις ότι η ομάδα προσπαθεί να βρει το βηματισμό της στη Β΄ Εθνική;

“Η ομάδα μας έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Σημασία έχει πως κάθε εβδομάδα εμείς δουλεύουμε πολύ σκληρά και αυτό πιστεύω θα μας βγει στην συνέχεια του πρωταθλήματος, ώστε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα για την ομάδα, χρειάζεται χρόνος προσαρμογής, όμως εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε αυτός ο χρόνος να μην κοστίσει σε βαθμούς και σε ψυχολογία”.

-Πού μπορεί να φτάσει η φετινή Μεγαρίδα; Πού έχετε βάλει τον πήχη; 

“Στόχος μας είναι να κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι και να κάνουμε όσες πιο πολλές νίκες μπορούμε. Στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς και πιστεύω πως θα είναι θετικός για τη Μεγαρίδα. Είναι μια ομάδα που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο”.

-Με βάση τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτεις, πώς βλέπεις το επίπεδο του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής; 

“Είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πιστεύω πως φέτος είναι ακόμα πιο δύσκολο, γιατί υπάρχουν πολλές καλές ομάδες στην κατηγορία, οι οποίες θα παλέψουν για τη διάκριση και την άνοδο στην Α2. Παράλληλα, θα παλέψουν και ομάδες για να μην υποβιβαστούν. Και η άνοδος και η πτώση πολλές φορές κρίνονται στις λεπτομέρειες και αυτό δείχνει το επίπεδο του ανταγωνισμού και των ομάδων που συμμετέχουν”.

-Έχεις ξεκινήσει από το Περιστέρι. Θα ήθελες να κάνεις ένα σχόλιο για τη φετινή πορεία της πρώτης σου ομάδας; 

“Χαίρομαι που το Περιστέρι πρωταγωνιστεί και πάλι στα σαλόνια της Α1. Αναμφίβολα είναι ένας σύλλογος με τεράστια ιστορία και αξίζει να βρίσκετε εκεί. Εύχομαι να συνεχίσει έτσι και να διεκδικήσει διακρίσεις όπως έκανε και παλαιότερα”.