Παπανικολάου: «Θα είμαστε όπως πρέπει στους αγώνες»

Ο Κώστας Παπανικολάου επέστρεψε φέτος στα… συνηθισμένα του καλοκαίρια, αυτά με τις Εθνικές υποχρεώσεις.

Ενα πρόβλημα τραυματισμού τον είχε κρατήσει έξω από την προσπάθεια της περασμένης χρονιάς, όμως, ο “Παπ” είναι ξανά με το εθνόσημο στη φανέλα μετά από ένα παραγωγικό για τον ίδιο χειμώνα.

– Επιστροφή στην… κανονικότητα φέτος για σένα;

«Έτσι είναι, εδώ και αρκετά χρόνια έχω την χαρά να αποτελώ μέρος των επιλογών των προπονητών στις Εθνικές ομάδες και είναι κάτι το οποίο με ικανοποιεί. Είναι αυτονόητη η τιμή για κάθε αθλητή, δεν προσφέρει κάτι να το επαναλαμβάνουμε, οπότε χαίρομαι που είμαι υγιής και φυσικά που ο κόουτς Μίσσας με κάλεσε σε αυτή την προσπάθεια. Έχουμε μπροστά μας την πρόκληση του Ευρωμπάσκετ, έχουμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε σωστά, είχαμε και την ευκαιρία να ξεκουραστούμε από έναν ακόμα φορτωμένο χειμώνα, οπότε προχωράμε και δουλεύουμε για να γίνει η δουλειά όπως πρέπει.»

-Η γενιά σας πλέον έχει πάρει τα ηνία στην Εθνική Ομάδα, με μια καλή… προίκα όσα έχετε πετύχει στις μικρότερες ηλικίες.

«Είναι αλήθεια ότι από τη δική μας φουρνιά και την ομάδα που είχαμε πανηγυρίσει και χρυσό ως Νέοι, είμαστε σε αυτό το ξεκίνημα πέντε παίκτες, μεγάλος αριθμός. Μετράει ότι έχουμε ανδρωθεί μπασκετικά μαζί, τα ‘φερε έτσι η συγκυρία να είναι και ο κόουτς μαζί μας και σίγουρα νιώθουμε όμορφα. Μια γενιά μεγάλων παικτών σταδιακά αποσύρεται, αλλά νομίζω η διαδοχή γίνεται ομαλά, δεν… πέσαμε ξαφνικά στην ομάδα και είμαστε όλοι έτοιμοι. Με την ευκαιρία και μιλώντας για συνέχεια και διαδοχή, να συγχαρώ από την καρδιά μου όλα τα μέλη της Εθνικής Νέων για το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ και να ευχηθώ στα παιδιά να έχουν ανάλογη συνέχεια.»

-Να… τολμήσουμε μια αναφορά σε θέμα στόχων;

«Δεν υπάρχει θέμα τόλμης, εννοώ ότι δεν είναι κάτι μυστικό ότι η Εθνική Ελλάδας πάντοτε στοχεύει ψηλά. Τώρα το να το κάνουμε συγκεκριμένο δεν έχει νόημα. Όταν υπάρχει διασικασία νοκ άουτ αγώνων είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Αυτό που θα πω είναι ότι αρχίσαμε να δουλεύουμε σωστά και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε, μεταξύ μας είμαστε καλά και έτσι να παραμείνουμε και κυρίως, να έχουμε όλοι την υγεία μας και πιστεύω ότι θα είμαστε όπως πρέπει στους αγώνες.»