Κ. Παπανικολάου: Έτοιμοι όταν η ομάδα μας χρειαστεί

Ελλάδα και… Αργεντινή, Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Κροατία, Πουέρτο Ρίκο… Έξι ομάδες, έξι χώρες δίνουν ραντεβού στη Σεβίλλ

η για την Α Φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, που θα διεξαχθεί 30/8-14/9 στην Ισπανία. Ο Κώστας Παπανικολάου παρακολούθησε την κλήρωση από τη Βαρκελώνη, στην οποία ζει και αγωνίζεται φέτος και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Εθνική Ελλάδας, χωρίς να ξεχνά…
Είναι μια καλή κλήρωση για εμάς στην πρώτη φάση. Και αυτό το λέω, γιατί μιλάμε για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε δεν μπορείς να περιμένεις κάποιον εύκολο αγώνα. Όπως επίσης δεν πρέπει να υποτιμήσεις κάποιον σε καμία περίπτωση. Το έχουμε βιώσει αυτό στο παρελθόν, όταν στο Προολυμπιακό του 2012 αποκλειστήκαμε από τη Νιγηρία, ή όταν χάσαμε στο Ευρωμπάσκετ 2013 από τη Φινλανδία, σε μια ήττα που στην πορεία φάνηκε ότι μας κόστισε πολύ. Από τη στιγμή που μας δόθηκε η ευκαιρία να δώσουμε το παρών σε αυτό το μεγάλο ραντεβού, το πλέον σημαντικό είναι πλέον να είμαστε υγιείς και έτοιμοι όταν η ομάδα μας χρειαστεί.
Κι αν ο χαρακτηρισμός καλή κλήρωση σας ξενίζει λίγο, ο Παπανικολάου δίνει τη δική του εξήγηση: Είναι μοιρασμένες οι ομάδες. Όλοι οι όμιλοι πάνω κάτω είναι ανάλογης δυναμικότητας. Μόνο ο πρώτος όμιλος ίσως να είναι λίγο πιο δύσκολος, ενώ στον τρίτο σίγουρα ξεχωρίζουν οι ΗΠΑ.
Ο πρώτος όμιλος, στον οποίο βρίσκονται Ισπανία, Αίγυπτος, Ιράν, Σερβία, Βραζιλία και Γαλλία είναι και αυτός με τον οποίο σταυρώνει και ο όμιλος της Ελλάδας στη Β Φάση: Σίγουρα θα δημιουργηθούν δυνατά ζευγάρια. Αν κοιτάξουμε όμως από τώρα τη Β Φάση, θα είναι λάθος. Πρέπει να επικεντρωθούμε στον όμιλό μας. Εκεί μπαίνουν οι βάσεις για τη συνέχεια. Πέρυσι ένα χαμένο παιχνίδι στην Α Φάση μας κόστισε την πρόκριση στα προημιτελικά. Δεν είναι σωστό να κοιτάς τόσο μπροστά. Έτσι κι αλλιώς αν θες να φτάσεις ψηλά, αν θες να πετύχεις κάτι καλό, θα πρέπει να περάσεις και μέσα από τα δύσκολα.