Παπαμάρκος: «Θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα μας και στην Α2»

Η πορεία του ΓΑΣ Αετός τα τελευταία χρόνια μόνο ως εντυπωσιακή μπορεί να χαρακτηριστεί. Μετά από ένα σύντομο πέρ

ασμα από Γ ΄ και Β΄ Εθνική, τη νέα αγωνιστική χρονιά η Αθηναϊκή ομάδα θα αγωνίζεται στην Α2 Κατηγορία. Ο Κώστας Παπαμάρκος ο οποίος πήρε τη σκυτάλη στην τεχνική ηγεσία τα τελευταία τρία χρόνια μας αναλύει το μυστικό της επιτυχίας.

-Που οφείλεται η διάρκεια στις επιτυχίες που παρουσιάζει ο Αετός τα τελευταία χρόνια;
Είναι μια ομάδα που παρουσιάζει αυτή την ανοδική πορεία στηριζόμενη στο μεράκι του προέδρου της, του κ. Παπαχριστόπουλου, ο οποίος θέλει η ομάδα να είναι διαρκώς ανταγωνιστική. Είναι το στήριγμα της ομάδας. Το δεύτερο είναι το ποιοτικό ρόστερ. Το τρίτο είναι η πάρα πολλή δουλειά.

-Ποιοι πιστεύετε πως είναι η καθοριστικοί παράγοντες για να βρίσκεται μια ομάδα σε ανάπτυξη εν μέσω οικονομικής και κοινωνικής κρίσης;
Η αλήθεια είναι πως έχουμε αναθεωρήσει πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω πως η χημεία μια ομάδας είναι ένας καθοριστικός παράγοντας. Σε ότι αφορά τον Αετό σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια σχεδιάζεται η ομάδα από το καλοκαίρι. Επίσης σε ότι αφορά το κλίμα, δεν υπάρχει κάποια «δαμόκλειος σπάθη» ή πίεση για άνοδο κάθε χρονιά. Πλέον όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα, όμως αυτοί που τα μετατρέπουν σε κίνητρα, αντέχουν, και όχι ως άλλοθι για κάποια αποτυχία. Και εμείς αντιμετωπίσαμε προβλήματα και τραυματισμούς, ωστόσο τα ξεπεράσαμε. Βέβαια, στα ομαδικά αθλήματα πρέπει να έχεις και τύχη.

Επειδή μιλήσατε για προβλήματα, θα θέλατε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;
-Πέρα από τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την διάρκεια μιας αγωνιστικής χρονιάς, ο Αετός δεν έχει καν δικό του γήπεδο. Το Στρέφη δεν ανήκει στην περιοχή που ανήκει η ομάδα. Επίσης είμαστε μια ομάδα που δεν έχει τη στήριξη του κόσμου, πέρα των ανθρώπων που έχουν σχέση με τους αθλητές, τους προπονητές και τους παράγοντες της ομάδας. Η ουσία είναι ότι η ομάδα μας κατάφερε να καταξιωθεί και το σημαντικό για εμάς είναι ότι και οι αντίπαλοί μας παραδέχονται την ποιότητα και την αξία μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η άνοδος στην Α2 «γεννά» νέες υποχρεώσεις με αυξημένες απαιτήσεις. Τι χρειάζεται η ομάδα προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική;
-Η Α2 είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. Είναι ένα άλμα για την ομάδα μας. Έχουμε αποφασίσει να απολαύσουμε αυτό που συμβαίνει και στη συνέχεια να ενισχυθεί η ομάδα με βάση την οικονομική δυνατότητα που υπάρχει, πάντα μέσα στα πλαίσια νοικοκυρέματος, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε την παραμονή στην κατηγορία. Θέλουμε να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στο 2ο τη τάξη πρωτάθλημα, μέσα από έναν καλό σχεδιασμό και σωστή προετοιμασία. Δεν υπάρχει φόβος, αλλά σεβασμός. Θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα μας και στην Α2 κατηγορία.