Μαραγκός: «Οι ατυχίες μας έχουν πεισμώσει»

Ο Πάρης Μαραγκός μίλησε στο επίσημο site της ΕΟΚ εν όψει της πρεμιέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, που θα διεξαχθεί στην Κρήτη από 8 ως 20 Ιουλίου. Στην πρεμιέρα του τουρνουά η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Λιθουανία (08/07, 19.00), στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου.

«Δεν υπάρχει άγχος, αλλά αισιοδοξία. Το άγχος θα το μετατρέψουμε σε κουράγιο και θάρρος για να κερδίσουμε…», υποστήριξε ο διεθνής σέντερ.

Αναφερόμενος στους Λιθουανούς, τόνισε: «Ολες οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι καλές. Το ίδιο και η Λιθουανία. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί καλά και είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε. Το κλειδί για την νίκη θεωρώ πως θα είναι η χημεία της ομάδας. Πρέπει να έχουμε καλά πατήματα μέσα στο γήπεδο, να είμαστε συγκεντρωμένοι και αν τα κάνουμε αυτά πιστεύω πως το αποτέλεσμα εξαρτάται από εμάς».

Από την αναμέτρηση θα απουσιάσει ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα Β’ βαθμού. Ωστόσο, οι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί από το ξεκίνημα της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας έχουν πεισμώσει τον Μαραγκό και τους συμπαίκτες του. «Μας έχουν πεισμώσει οι ατυχίες και οι τραυματισμοί. Μας έχουν κάνει περισσότερο ομάδα… Σίγουρα είναι ένα μειονέκτημα η απουσία του Παπαπέτρου, αλλά θα προσπαθήσουμε να το καλύψουμε».

Τέλος δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στον φίλαθλο κόσμο του Ηρακλείου. «Χρειαζόμαστε τον κόσμο μαζί μας. Θέλουμε να μας στηρίξει και να είναι σε όλη την προσπάθειά μας κοντά μας».