Καστρίτης: «Η πιο ανταγωνιστική Α2»

Ο Αρκαδικός ενίσχυσε τη θέση του ως ένας εκ των βασικών διεκδικητών της ανόδου με τη μεγάλη νίκη που πέτυχε στην έδρα του Ψυχικού το Σάββατο, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας κρατούν χαμηλούς τόνους. Πρώτος από όλους, ο προπονητής Γιάννης Καστρίτης, ο οποίος μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ στέκεται στο πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού του φετινού πρωταθλήματος και το μακρύ δρόμο που έχουν ακόμη να διανύσουν όλες οι ομάδες του «μαραθωνίου». 
 
-Η νίκη στο Ψυχικό το Σάββατο είναι από αυτές που μπορούν να αποδειχτούν στην πορεία καθοριστικές για τη διεκδίκηση της ανόδου; 
«Η εικόνα του πρωταθλήματος δεν επιτρέπει να κάνουμε προβλέψεις και σχέδια. Κρατάμε χαμηλούς τόνους και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά γνωρίζοντας πως ακόμη δεν έχουμε καν ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο. Πάντως δεν παύει να ήταν μια πολύ σημαντική νίκη σε ένα πολύ σκληρό ματς στην έδρα ενός αντιπάλου με ποιότητα και στόχους». 
 
-Τώρα μπροστά σας έχετε τη Λιβαδειά, μια ομάδα που έχει βελτιωθεί στην πορεία του πρωταθλήματος…
«Κανένα παιχνίδι σε αυτή την κατηγορία δεν είναι εύκολο. Αν δεν είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος και δεν δίνεις το 100% μπορείς να χάσεις από οποιονδήποτε αντίπαλο, είτε εκτός είτε εντός έδρας. Η Λιβαδειά είναι μια καλή ομάδα και πέρα από τον Γκαγκαλούδη, που είναι ένας πολύ έμπειρος κι εγνωσμένης αξίας παίκτης, έχει ένα μεγάλο ρόστερ. Απαιτείται από μας προσήλωση, πρωτίστως στο αμυντικό κομμάτι, για να φτάσουμε στη νίκη». 
 
-Συμφωνείτε με την άποψη πως το φετινό πρωτάθλημα είναι ίσως το πιο δυνατό των τελευταίων ετών, ίσως και στην ιστορία της Α2; 
«Είναι αλήθεια. Υπάρχουν 6-7 ομάδες που δείχνουν ικανές για την άνοδο, αλλά και οι υπόλοιπες έχουν ενισχυθεί σημαντικά και είναι σε τέτοιο επίπεδο, ώστε στην κακή σου βραδιά να κινδυνεύεις να χάσεις ακόμη και από τις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας». 
 
-Πόσο σημαντική είναι η βοήθεια του κόσμου του Αρκαδικού στη δική σας προσπάθεια; 
«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για τη στήριξη του κόσμου. Ο κόσμος της Αρκαδίας έχει βοηθήσει την προσπάθειά μας και πιστεύω πως όσο προχωρά το πρωτάθλημα και η ομάδα παραμένει στους στόχους της, τόσο περισσότεροι φίλαθλοι θα την αγκαλιάζουν». 
 
-Οι φιλοδοξίες του Αρκαδικού μέχρι πού φτάνουν; 
«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να έχουμε μια νοικοκυρεμένη ομάδα και κάθε προσπάθεια που κάνει να είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου. Οι άνθρωποι της ομάδας το έχουν καταφέρει αυτό και με τον ίδιο τρόπο σκέψης θέλουμε να πορευτούμε και στο μέλλον. Η προσπάθεια που γίνεται σε διοικητικό επίπεδο είναι αξιέπαινη και αγωνιστικά θέλουμε να φτάσουμε βήμα-βήμα όσο ψηλότερα γίνεται». 
 
-Όσον αφορά στην απήχηση του μπάσκετ στα παιδιά της Αρκαδίας, βλέπετε να υπάρχει αύξηση του ενδιαφέροντος για το άθλημα; 
«Υπάρχει αγάπη για το μπάσκετ στην περιοχή. Πέρα από τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο για να δει τα παιχνίδια μας, πολλά παιδιά στελεχώνουν τις ακαδημίες μπάσκετ, όχι μόνο του Αρκαδικού, αλλά κι άλλων τοπικών ομάδων. Η παρουσία του Αρκαδικού στην Α2 σίγουρα αποτελεί ένα παραπάνω κίνητρο και θεωρώ πως αν τελεσφορήσει η προσπάθεια που κάνουμε φέτος, θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση». 
 
-Κλείνουμε με μια προσωπική ερώτηση: Πόσο ιδιαίτερο είναι ο μικρότερος σε ηλικία προπονητής της κατηγορίας (δεν έχει καν κλείσει τα 33) να προπονεί παίκτες μεγαλύτερους από αυτόν, όπως οι Χατζής, Καρύδας και Καλλινικίδης; 
«Είναι μεγάλη χαρά και πραγματική ευλογία να συνυπάρχεις με αυτά τα παιδιά. Έτσι κι αλλιώς ένας προπονητής μαθαίνει καθημερινά από τους παίκτες του, πόσω μάλλον από κάποιους με τόσες παραστάσεις. Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με πολύ καλά παιδιά, εντός κι εκτός γηπέδου, και δεν αναφέρομαι μόνο στους πιο έμπειρους. Απλώς αυτά τα παιδιά είναι άριστοι επαγγελματίες και πέρα από την προφανή αγωνιστική τους συνεισφορά, βοηθούν πολύ και τους μικρότερους στην ομάδα».