Καλάθης: «Έχουμε έντονη επιθυμία για τον τίτλο»

Το 2012 ο Νικ Καλάθης πανηγύρισε τον τίτλο σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο νήμα, απέναντι στον Ολυμπιακό με το τελικό 70-71 στο Ελληνικό. Τέσσερα χρόνια μετά και έχοντας πάει από την Ανατολή (Λοκομοτίβ Κούμπαν, Ρωσία) στη Δύση (Μέμφις Γκρίζλις, ΝΒΑ), επιστρέφει στην Ελλάδα και σε έναν τελικό Κυπέλλου. Αυτή τη φορά αντίπαλος θα είναι ο Φάρος Κερατσινίου, η έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, η οποία έφτασε ως τον τελικό αποκλείοντας ομάδες Α1. Από την άλλη ο Καλάθης είδε τη δική του ομάδα να αποκλείει τον Ολυμπιακό εκτός και τον Άρη εντός έδρας. Για να φτάσει η ώρα της διεκδίκησης του τίτλου. Σε έναν αγώνα ο οποίος θα είναι ο τελευταίος στο θεσμό για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη. Κάτι το οποίο αποτελεί ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό κίνητρο γι’ αυτόν όπως ξεκαθαρίζει…

-Τέσσερα χρόνια μετά επιστρέφεις σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Τι είναι αυτό που περιμένεις;

«Σημασία έχει αυτό που αισθάνομαι! Βρισκόμαστε ήδη σε έναν τελικό όπου θα διεκδικήσουμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα ώστε να προσθέσει ο Παναθηναϊκός ένα ακόμα τρόπαιο στην πλούσια συλλογή του.»

 -Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει μια ομάδα Α2 σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ήσυχος ή σας κρατά σε εγρήγορση το γεγονός πως έχει προσπεράσει ομάδες Α1 για να φτάσει ως τον τελικό;

«Όπως το αναφέρατε… Είναι μια ομάδα η οποία ξεπέρασε εμπόδια ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, μάλιστα στον ημιτελικό απέκλεισε τον ΠΑΟΚ. Όταν παίζεις σε έναν τελικό δεν αισθάνεσαι ποτέ ήσυχος κυρίως για λόγους αυτοσεβασμού. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ… μεγάλος για να αισθάνεται ήσυχος. Επίσης εμείς δε σκεφτόμαστε ότι ο αντίπαλός μας αγωνίζεται στην Α2 αλλά ότι για να φτάσουμε ως εδώ να διεκδικήσουμε τίτλο αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό στην έδρα του και τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Άρα έχουμε έντονη επιθυμία για τον τίτλο.»

-Τι θα πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στον τίτλο;

«Να είμαστε…πεινασμένοι. Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει αν θες να πετύχεις και να κατακτάς τίτλους. Τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αν είσαι «πεινασμένος» τότε είσαι συγκεντρωμένος, σοβαρός κι αποφασισμένος.»

 -Έχεις σκεφτεί πως για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει, είναι ο τελευταίος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στην καριέρα του; Αποτελεί αυτό κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο και για σένα;

«Το να αγωνίζεσαι δίπλα στον Διαμαντίδη, να τον ζεις στα αποδυτήρια και στην καθημερινότητά σου αποτελεί κίνητρο αλλά και… σχολείο από μόνο του. Κι εγώ αισθάνομαι πολύ τυχερός κι ευλογημένος που έχω αυτή τη δυνατότητα.»

 -Τι θα έλεγες στον κόσμο του Παναθηναϊκού μπροστά σε έναν ακόμη τελικό;

«Να είναι περήφανοι για την ομάδα τους. Να μας στηρίζουν όπως κάνουν πάντα γιατί τους αγαπάμε και μας δίνουν δύναμη. Είναι σημαντικοί για εμάς, μαζί τους μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Και να ξέρουν ότι όλοι δίνουμε τα πάντα ώστε να τους κάνουμε περήφανους.»