Γ. Τσαλμπούρης: «Θα βρέξει το απόγευμα…»

Η Εθνική Νέων Ανδρών προχωρά αρκετά χρόνια μαζί, έχει φέρει επιτυχίες στις μικρότερες ηλικίες και θέλει να κάνει το ίδιο και φέτος, οδηγώντας την Ελλάδα και πάλι στην Α’ Κατηγορία.

Είναι ομάδα, αλλά και παρέα με ένα ξεχωριστό χιούμορ, όπως αποδεικνύει και ο Γιώργος Τσαλμπούρης με ένα… δυνατό επιχείρημα για να πάτε στο γήπεδο στη Χαλκίδα.

«Βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα, η ομάδα βάζει κάποια πράγματα κάθε μέρα στο παιχνίδι της. Δουλεύουμε στην προπόνηση πολύ και πιστεύω πως είμαστε σε καλή κατάσταση».

-Δώσατε τα πρώτα φιλικά με την Ουκρανία και παίξαμε κι ένα προπονητικό διπλό με το Λαύριο. Αντιμετωπίσατε δύο καταστάσεις εντελώς διαφορετικές. Σας βοήθησε αυτή η διαφορετικότητα των αντιπάλων;

«Είναι όντως δύο τελείως διαφορετικές ομάδες ή καλύτερα δύο τελείως διαφορετικά στυλ. Η Ουκρανία πηγαίνει στην ταχύτητα, τρέχει το γήπεδο, ενώ το Λαύριο στηρίχθηκε στη δύναμη και την εμπειρία. Είναι δύο τελείως διαφορετικές κατάστασεις και ακριβώς αυτή η διαφορετικότητα είναι που θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο».

-Η πλέον πρόσφατη προσθήκη είναι αυτή του Κώστα Αντετοκούνμπο. Πιστεύεις πως θα σας βοηθήσει;

«Σίγουρα! Είναι ένα τεράστιο κορμί, έχει πολύ μακριά χέρια και θα βοηθήσει πολύ στην άμυνα. Θα είναι πιο εύκολο να πιέσουμε με έναν παίκτη όπως ο Κώστας στο παρκέ. Παράλληλα, τελειώνει καλά τις φάσεις στην επίθεση και σίγουρα θα είναι βοήθεια για εμάς».

-Η ομάδα έχει δείξει πως θα προσφέρει θέαμα και μέσω της άμυνας. Θα είναι και πάλι από τα βασικά χαρακτηριστικά της στο παιχνίδι;

«Ναι…  Όλα αυτά τα χρόνια στις εθνικές ομάδες προσπαθούμε να  βάλουμε πράγματα μέσα από την άμυνα. Η επίθεση μπορεί σε ένα παιχνίδι να μην βγει, να μην μπουν τα σουτ. Η άμυνα βοηθάει πάντα. Είναι πάντα εκεί και θα είναι το νούμερο ένα για εμάς και φέτος».

-Εσύ δείχνεις να αισθάνεσαι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Νιώθεις έτοιμος να βοηθήσεις;

«Κάθε χρόνο προσπαθώ για να γίνω καλύτερος. Η Εθνική Ομάδα είναι πολύ σημαντική για μένα και θέλω να βελτιώνομαι για να μπορώ να βοηθήσω. Το ίδιο ελπίζω και φέτος: Να βοηθήσω την ομάδα!»

-Συναντάς κάποιον στη Χαλκίδα και θέλεις να τον πείσεις να έρθει στο γήπεδο το απόγευμα να σας δει. Τι του λες;

«(γελώντας) Θα βρέξει το απόγευμα, μην πας θάλασσα… Έλα στο γήπεδο και σίγουρα δεν θα το μετανιώσεις !»