Γ. Μπαλής: «Ενέργεια και καλύτερη επικοινωνία»

Η Εθνική Παίδων στη δεύτερη αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έφτασε στην πρώτη της νίκη.

«Θύμα» η Εσθονία με τους Έλληνες παίκτες να χαμογελούν στο τέλος της αναμέτρησης, περιμένοντας μεθαύριο τη δύσκολη αναμέτρηση με τη Σερβία. Ο Γιώργος Μπαλής στάθηκε σε αυτή τη «μεταμόρφωσε» της ελληνικής ομάδας από τον αγώνα με τη Φινλανδία και την ήττα στη νίκη επί των Εσθονών.

-Τι άλλαξε από χθες και σας είδαμε πιο μαχητικούς και κυρίως με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ;

«Είχαμε πει και μεταξύ μας πως για να έχουμε τύχη σε αυτό το παιχνίδι θα έπρεπε να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια. Και αυτό έγινε… Αυτό κάναμε σε μεγάλο βαθμό, γι’ αυτό καταφέραμε και φτάσαμε στη νίκη.»

-Υπήρχε περισσότερο άγχος από ότι θα θέλατε ή θα έπρεπε στην πρεμιέρα;

«Αυτό είναι σίγουρο! Υπήρχε περισσότερο άγχος, καθώς ήταν ο πρώτος αγώνας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε πως για όλους μας είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε μια τέτοια διοργάνωση».

-Ήταν η άμυνα το κλειδί της σημερινής νίκης;

«Σίγουρα παίξαμε πιο δυνατά στην άμυνα, ναι.. Βγάλαμε περισσότερη ενέργεια και είχαμε καλύτερη επικοινωνία μεταξύ μας που είναι εξίσου σημαντικό. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, τα οποία θα πρέπει να τα καλύψουμε, ώστε να έχουμε περισσότερες ελπίδες απέναντι στη Σερβία.»

-Πιστεύεις πως είναι αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει και αύριο απέναντι σε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης ;

«Πολλά πράγματα πρέπει να γίνουν… Το βασικότερο όμως είναι εκτελούμε σωστά τις οδηγίες των προπονητών μας. Και να συνεχίσουμε να βγάζουμε ενέργεια τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να συνεχίσουμε με θετικά αποτελέσματα.»