Φασούλας: «Αυτό το κάτι μεγαλύτερο από σένα, είναι η Εθνική Ομάδα»

Ο Παναγιώτης Φασούλας βρήκε τη θέση του ανάμεσα στους… λίγους και εκλεκτούς του Hall of Fame της FIBA.

Λίγο μετά το τέλος της εκδήλωσης, η οποία ταξίδεψε για περίπου τέσσερις ώρες όσους βρίσκονταν στην αίθουσα, αυτό που είχε να πει ο Έλληνας σέντερ αφορούσε την Εθνική Ομάδα και το ρόλο της στην εξέλιξη του κάθε παίκτη και την πορεία του. Εκκίνηση από την εκδήλωση την ίδια…

«Ήταν ένα πραγματικά πολύ όμορφο τριήμερο εδώ, δυνατό με πολύ σοβαρές εκδηλώσεις και θα έλεγα όπως ακριβώς αρμόζει στο μπάσκετ: Απλά, αλλά και αρχοντικά με την αποψινή δεξίωση να είναι η κορωνίδα. Συναντήθηκε εδώ ένα γκρουπ πολύ δυνατό, ανθρώπων που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με το μπάσκετ. Είναι πολύ τιμητικό, εξαιρετικό να ανήκεις σε αυτό το γκρουπ ανθρώπων, όπως και να θεωρεί η Διεθνής Ομοσπονδία, πως κάτι έχεις κάνει, κάτι έχεις δώσει στο άθλημα. Ανήκεις κάπου, όπου ανήκουν πολύ λίγοι, περιμένοντας φυσικά και τους επόμενους που θα βρουν τη θέση τους.»

Ο κάθε παίκτης λίγο πριν εισαχθεί και τυπικά στο Hall of Fame είδε σε μια γιγαντοθόνη στιγμιότυπα από την καριέρα του, κάποια από τα βήματα που τον είχαν οδηγήσει ως το σημείο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή. Στιγμές που είχαν τη σφραγίδα της Εθνικής Ομάδας, την οποία ο καθένας υπηρέτησε: «Είναι τιμή… Όλο αυτό έρχεται 15-20 χρόνια από τότε που κρεμάς τα παπούτσια σου, που είχε βάλει τέλος στο κεφάλαιο «παίκτης» και σε τιμούν ως παίκτη. Όλο αυτό ξαναζεί. Και είμαι σίγουρος πως θα ακολουθήσουν και άλλοι συμπαίκτες ή όχι που έχουν παίξει το δικό τους ρόλο. Για να συνεχίσει όμως αυτό, χρειάζεται μια ισχυρή Εθνική Ομάδα. Ακόμη και ο Ακίμ Ολάζουγιον που έχει συνδέσει το όνομά του με το ΝΒΑ, είδε στιγμιότυπα και φάσεις με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κριτήριο. Είναι κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου. Ως επαγγελματίας αγωνίζεσαι, τιμάς όποιον σε έχει επιλέξει, αλλά αυτό το κάτι μεγαλύτερο από σένα είναι η Εθνική Ομάδα. Μέσα από αυτή γίνεσαι γνωστός και από αυτήν έρχονται και ακολοθούν όλα τα άλλα!»