Αλεξανδρή: «Θα παίξουμε με την ψυχή μας όπως σε κάθε παιχνίδι»

Αντίστροφα μετρά η Εθνική Γυναικών για το πιο κρίσιμο ως τώρα παιχνίδι για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2023. Στο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο αύριο (18.00, ERTFlix) υποδέχεται την Μεγάλη Βρετανία και με νίκη θα έχει σφιχταγκαλιάσει την πρόκριση για τα τελικά της διοργάνωσης.

Η Διονυσία Αλεξανδρή δεν κρύβει ότι πρόκειται για έναν δύσκολο αγώνα…. «Το παιχνίδι δεν θα έχει καμιά σχέση με αυτό που δώσαμε στο Μάντσεστερ πριν από ένα χρόνο. Η Μεγάλη Βρετανία έχει κάποιες προσθήκες. Συγκεκριμένα στις ψηλές είναι πιο δυνατή, ενώ υπάρχουν αλλαγές και στα γκαρντ. Όπως και να έχει εμείς πάμε για τη νίκη, καθώς αν τα καταφέρουμε θα έχουμε κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωμπάσκετ».

Το κίνητρο για τις διεθνείς αθλήτριες είναι μεγάλο… «Παίζουμε στην έδρα μας, θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη που για μας σημαίνει πολλά. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένες στο πλάνο μας, να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα λάθη μας και να παίξουμε με την ψυχή μας όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Φυσικά να ”παίξουμε μαζί”».

Οι φίλαθλοι, πάντως, θα έχουν… τον δικό τους ρόλο στον αγώνα. «Είναι υπέροχο να βλέπεις να σε υποστηρίζουν οι φίλαθλοι.  Ελπίζω να δούμε πάλι το γήπεδο γεμάτο κόσμο και να μας δώσει στήριξη και ώθηση. Ηταν πολύ σημαντικό ότι είδαμε πολλά παιδιά στο γήπεδο και αυτό ήταν πολύ όμορφο» τονίζει η Διονυσία Αλεξανδρή.