Αλεξανδρή: «Να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας στα φιλικά»

Μετά από αρκετές ημέρες σκληρής δουλειάς, η Εθνική Γυναικών άφησε πίσω της την Πορταριά και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και πλέον ετοιμάζεται να μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς μέσα από τα φιλικά παιχνίδια.

Η Εθνική Ομάδα είναι πάντα κάτι το διαφορετικό με την Διονυσία Αλεξανδρή να μην κρύβει ότι απόλαυσε τις ημέρες της προετοιμασίας με την χημεία και το καλό κλίμα να είναι καθοριστικοί παράγοντες γι’ αυτό. «Προσπαθούμε να τελειοποιήσουμε αυτά που δουλεύουμε εδώ και ενάμισι χρόνο. Η προετοιμασία ήταν 12 μέρες στην Πορταριά και πραγματικά δουλέψαμε πολύ. Έχουμε καλή χημεία μεταξύ μας και ωραίο κλίμα. Το απολαύσαμε και το λέω χωρίς υπερβολή, παρά την σκληρή δουλειά που είχαμε μέσα στο γήπεδο. Ακολουθούν πια δυνατά φιλικά αρχικά με Τουρκία και Βέλγιο. Πάμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε αυτά που έχουμε δουλέψει όλο αυτό τον καιρό πώς θα βγουν στο γήπεδο».

Στην ερώτηση ποια είναι η φιλοσοφία της Εθνικής Γυναικών δεν χρειάστηκε να σκεφτεί και πολύ… «Μα φυσικά να παίζουμε μαζί, η μία για την άλλη.  Αυτή η είναι η φιλοσοφία μας, να λειτουργούμε ομαδικά μέσα στο γήπεδο. Σε αυτόν τον τομέα θέλουμε να είμαστε η καλύτερη ομάδα στο ευρωμπάσκετ και θα παλέψουμε γι’ αυτό».  

Η διεθνής πλέι μέικερ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» που θα διεξαχθεί 2-4 Ιουνίου στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι… «Για δεύτερη χρονιά διεξάγεται το τουρνουά ‘’Βάσω Μπεσκάκη’’ και είναι πολύ θετικό που καθιερώνεται και έτσι τιμάται η μνήμη ενός ανθρώπου που έδωσε πολλά στο μπάσκετ. Για μας είναι τα τελευταία τεστ πριν το Ευρωμπάσκετ. Θα έχουμε τους δικούς μας ανθρώπους πλάι μας να μας ενθαρρύνουν πριν τη μεγάλη μάχη. Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει και να μας στηρίξει».

Η Διονυσία Αλεξανδρή μίλησε και για τους αντιπάλους της Εθνικής Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ εστιάζοντας στον εναρκτήριο αγώνα. «Στο πρώτο παιχνίδι αντιμετωπίζουμε το Μαυροβούνιο και θεωρώ ότι είναι κομβικής σημασίας. Με ένα θετικό αποτέλεσμα θα είναι όλα διαφορετικά για μας. Η ιστορία, πάντως, επαναλαμβάνεται, καθώς και στο Ευρωμπάσκετ του 2021 το πρώτο παιχνίδι μας στη φάση των ομίλων ήταν απέναντι στο Μαυροβούνιο. Μας αξίζει να περάσουμε στην επόμενη φάση και από εκεί και πέρα θα κοιτάμε βήμα βημα. Έχουμε και Ισπανία και Λετονία στον όμιλο που είναι δυνατές ομάδες, αλλά αρχικά κοιτάμε το πρώτο παιχνίδι. Κάθε αγώνα άλλωστε πρέπει να τον βλέπουμε ξεχωριστά».