Β. Καββαδάς: Μόνο να κερδίσεις έχεις από την Εθνική

Ο Βασίλης Καββαδάς είναι ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης της Εθνικής Ομάδας και παίρνει μέρος στην προετοιμασία της για δ εύτερη συνεχόμενη φορά. Ο Έλληνας σέντερ αγωνίστηκε στο τουρνουά του Στρασβούργου, κερδίζοντας και το χειροκρότημα απέναντι στη Γαλλία, με δύο συνεχόμενες τάπες…
Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών και αισθάνομαι πολύ νέος στην ομάδα. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, με τα παιδιά έχουμε δεθεί και από πέρυσι. Από την πλευρά μου ως μικρότερος, αυτό που θέλω να κάνω είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό καθημερινά στην προπόνηση. Ο κόουτς μου έδωσε κάποιες ευκαιρίες στο τουρνουά του Στρασβούργου. Κι εκεί ο στόχος ήταν ο ίδιος: Να δώσω ότι καλύτερο μπορώ.
-Πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεσαι δίπλα στους άλλους διεθνείς καθημερινά; Νιώθεις ότι κερδίζεις πράγματα και εξωαγωνιστικά;
Αυτά τα παιδιά είναι καταπληκτικοί χαρακτήρες, είναι από τους καλύτερους εντός και εκτός γηπέδου. Είμαστε πάνω από όλα μια καλή παρέα. Και με τους παίκτες που είμαστε πιο κοντά στην ηλικία, αλλά και με τους μεγαλύτερους. Όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε παίκτες που αγωνίζονται στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες, με παίκτες που ανήκουν στην ελίτ, μόνο να κερδίσεις μπορείς. Προσπαθώ να πάρω ότι μπορώ, να μάθω… Λειτουργώ ως… σφουγγάρι.
-Το ίδιο ισχύει και αγωνιστικά υποθέτω…
Ναι… Ακριβώς… Από τη στιγμή που πατάς το πόδι του στην Εθνική Ομάδα είναι σαν να ανεβαίνεις επίπεδο. Πρέπει να κάνεις περισσότερα, να γίνεις καλύτερος, να προσπαθήσεις περισσότερο. Είναι όλα στο μυαλό. Υποχρεωτικά αλλάζει η νοοτροπία σου ολόκληρη.
-Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού της ΕΘνικής Ομάδας είναι οι αγώνες στην Κρήτη. Η Εθνική θα βρεθεί κοντά σε Έλληνες φιλάθλους στην περιφέρεια.
Είναι πάντα κάτι θετικό! Ο κόσμος αγαπά την Εθνική Ομάδα και το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν. Η Εθνική μας έχει κάνει πολλές φορές περήφανους… Για όλους μας είναι κάτι ξεχωριστό.