Α. Φώτσης: Διάθεση και φιλοδοξία

Είναι ο αρχηγός και ο πρώτος σε συμμετοχές παίκτης της Εθνικής Ανδρών. Ο Αντώνης Φώτσης ένα ακόμη καλοκαίρι θα το περάσε ι σε φόντο μπλε και άσπρο. Με την προετοιμασία να έχει μόλις αρχίσει στο Καρπενήσι, βλέπει ψηλά, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική ομάδα και στρέφει το κεφάλι από την άλλη πλευρά, όταν ακούει για τις απουσίες που θα έχουν οι αντίπαλοι στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.
-Ένα ακόμη καλοκαίρι εδώ…
Ναι… Και θα είμαστε εδώ όσο μπορούμε, όσο είμαστε καλά και όσο η Εθνική Ομάδα μας χρειάζεται. Το έχουμε ξαναπεί ότι δεν είναι κάτι που κάνουμε γιατί πρέπει, αλλά γιατί θέλουμε. Θέλουμε να είμαστε εδώ. Είναι πολύ απλό. Είμαστε ακόμη στις πρώτες μέρες, στην πρώτη μέρα ουσιαστικά, για να είμαστε ακριβείς, αλλά η διάθεση υπάρχει από όλους, όπως και η φιλοδοξία να πετύχουμε κάτι καλό στη Σλοβενία.
-Η προετοιμασία μόλις έχει αρχίσει, αλλά ήδη γίνεται κουβέντα για υψηλούς στόχους…
Είναι ακόμη νωρίς, αλλά από την άλλη δεν μας ξενίζει το γεγονός ότι μπορεί να γίνεται κουβέντα για υψηλούς στόχους. Η Εθνική Ομάδα έχει θέσει ψηλά τον πήχη εδώ και πολλά χρόνια, αναζητά πάντα τη διάκριση και οι προσδοκίες είναι μεγάλες πάντα. Οπότε είναι λογικό να μιλάμε για μία ακόμη φορά για υψηλούς στόχους. Δεν είναι κάτι που μπορεί να μας ασκήσει πίεση, γιατί έτσι είναι κάθε χρονιά.
-Αρκετές ομάδες έχουν απουσίες και αυτό ίσως ανεβάζει τις προσδοκίες λίγο περισσότερο. Είναι κάτι που σας επηρεάζει;
Να μας επηρεάζει όχι… Ούτε κατά διάνοια. Ναι μεν, ακούμε κι εμείς και διαβάζουμε κάποια πράγματα, αλλά από την άλλη όπως τα διαβάζουμε ή τα ακούμε, τα ξεχνάμε κιόλας. Θα ήταν παγίδα να σταθούμε σε αυτά. Αν κάτι έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια, είναι ότι πολλά, πάρα πολλά, εξαρτώνται από εμάς. Από το σε τι κατάσταση θα είμαστε εμείς, από το πώς θα αγωνιστούμε εμείς… Είναι κλειδί να είμαστε έτοιμοι, όταν θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, όταν θα αρχίζει το Ευρωμπάσκετ…