Κ. Γόντικας: Μας πείραξε η ήττα…

Η Εθνική Νέων Ανδρών επέστρεψε στις νίκες και αύριο θα διεκδικήσει την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Ελλάδα μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδο μετά τη χθεσινή ήττα από την Ισπανία, η οποία έπαιξε το ρόλο της για τη σημερινή εμφάνιση όπως παραδέχεται ο Κώστας Γόντικας.
Επιστρέψαμε στο γήπεδο σήμερα αποφασισμένοι. Θέλαμε να πάρουμε τη νίκη και να καταφέρουμε ότι καλύτερο γίνεται, γιατί αυτή η ομάδα μπορεί να καταφέρει πολλά. To ξέρουμε και το πιστεύουμε. Και του χρόνου που θα διατηρηθεί ουσιαστικά ο κορμός θέλουμε να επιστρέψουμε και να φτάσουμε εκεί που δεν καταφέραμε να φτάσουμε φέτος. Είμαστε η νεότερη ομάδα σε μέσο όρο ηλικίας, έχουμε ουσιαστικά ένα χρόνο ακόμη μπροστά μας στην κατηγορία αυτή και θέλουμε να τα καταφέρουμε!
-Πόσο σας ενόχλησε η χθεσινή ήττα;
Πάρα πολύ! Πείραξε τον καθένα από εμάς και σε ομαδικό, αλλά και σε ατομικό, σε προσωπικό επίπεδο. Θέλαμε να φτάσουμε ψηλότερα, θέλαμε να πάμε καλύτερα. Και ξέρουμε ότι μπορούσαμε. Οπότε ο καθένας ήθελε ουσιαστικά να το δείξει αυτό σήμερα με κάποιο τρόπο: Ότι ως ομάδα αξίζαμε κάτι καλύτερο εδώ.
-Με την ίδια νοοτροπία φάνηκες να μπαίνεις κι εσύ, έτοιμος να προσφέρεις…
Όλοι αισθανόμασταν το ίδιο πιστεύω. πρέπει να είσαι έτοιμος κάθε φορά που θα σε φωνάξει ο προπονητής σου. Όταν είσαι παίκτης σε μια τέτοια ομάδα, όταν φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο, είναι η μεγαλύτερη τιμή. Και πρέπει να είσαι έτοιμος να βοηθήσεις. Είναι τιμή η Εθνική Ομάδα, είναι τιμή αυτή η φανέλα.
-Πιστεύεις ότι ίσως ο άλλος όμιλος, από τον οποίο προήρθαν οι αντίπαλοι ίσως ήταν πιο δυνατός;
Όχι… Δεν το πιστεύω αυτό… Οι περισσότερες ομάδες ήταν καλές έτσι κι αλλιώς. Και όλες ήταν πολύ καλά προετοιμασμένες για τη συνέχεια, για τόσο δύσκολα παιχνίδια….
-Η συνέχεια γράφει Tουρκία… Είναι ένας γνώριμος αντίπαλος…
¨Ναι… Έχουμε αναμετρηθεί και πάλι με την Τουρκία έχουμε νικήσει, έχουμε χάσει… Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Θέλουμε την πέμπτη θέση και στο μυαλό μας βρίσκεται ήδη η επόμενη χρονιά…