Κ. Σλούκας: «Μόνο χαρά και τιμή»

Ο Κώστας Σλούκας είναι από τα νέα πρόσωπα στην Εθνική Ανδρών. Είναι κάθε άλλο όμως παρά νέο πρόσωπο για το ελληνικό μπάσ κετ. Με θητεία στις «μικρές» εθνικές έξι χρόνια και μια πορεία ως εδώ που πέρασε μέσα από τίτλους, διακρίσεις και μετάλλια με το εθνόσημο, ο 21χρονος γκαρντ έφτασε στην Εθνική των… μεγάλων. Πήρε χρόνο στο παρκέ, τον εκμεταλλεύτηκε, αναδείχθηκε πολυτιμότερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος και η επιβράβευση ήρθε με την παρουσία του στο Καρπενήσι και στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών.
«Είναι μεγάλη χαρά και ακόμη μεγαλύτερη τιμή η παρουσία μου εδώ. Η κλήση στην Εθνική Ανδρών είναι μεγάλη τιμή για οποιονδήποτε αθλητή. Αυτό που θέλω είναι να μπορέσω να βοηθήσω, να κάνω το καλύτερο δυνατό και ελπίζω να τα καταφέρω».
-Το αισθάνεσαι και ως δικαίωση, όχι μόνο για σένα, αλλά και για άλλους παίκτες της γενιάς σου που βρίσκονται ήδη δίπλα σου στο Καρπενήσι;
«Ναι είναι… Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι υπάρχει ταλέντο στους νέους παίκτες στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε κάποιοι εδώ που έχουμε συνυπάρξει στις «μικρές» εθνικές και είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Προσωπικά για μένα είναι σίγουρα δικαίωση, ανταμοιβή επιλογών και κόπων της φετινής χρονιάς, αλλά και ένα μεγάλο κίνητρο για τη συνέχεια».
-Από 15 χρονών τα καλοκαίρια σου τα αφιερώνεις ουσιαστικά στην Εθνική Ομάδα. Παίδων, Εφήβων, Νέων Ανδρών και τώρα η Ανδρών. Δεν έχεις σκεφθεί ότι θα ήθελες ένα καλοκαίρι δικό σου;
«Όχι…. Νομίζω ότι είναι και λίγο συνήθεια. Το να καθίσεις 15-20 μέρες είναι μια χαρά. Δεν μένουμε έτσι κι αλλιώς πολλές μέρες μακριά από το γήπεδο. Είτε με τις «μικρές» Εθνικές, είτε τώρα κάνω αυτό που αγαπάω. Δεν νιώθω ότι μου λείπει κάτι, γιατί χρειάζεται και μέτρο. Δεν θα μπορούσα να κάθομαι δύο μήνες έτσι κι αλλιώς. Το να ξεκουραστώ 20 μέρες είναι αρκετό για μένα που είμαι ακόμη και μικρός σε ηλικία.»
-Είναι κάποια στιγμή που ξεχωρίζεις από όλες αυτές τις επιτυχίες που είχατε με τις Εθνικές Εφήβων και Νέων Ανδρών;
«Είναι πάρα πολλές οι ωραίες στιγμές, αλλά θα ξεχωρίζω το καλοκαίρι του 2009… Το ότι βρεθήκαμε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων και μετά από σχεδόν 15 μέρες πανηγυρίζαμε τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης Νέων Ανδρών στη Ρόδο. Δεν ξεχνιέται!»
-Με προβλήματα να έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Εθνική Ομάδα και απουσίες να έχουν ήδη καταγραφεί, οι στόχοι ποιοι είναι;
«Όποιος κι αν λείπει, ότι κι αν γίνει ο στόχος της Εθνικής Ομάδας δεν αλλάζει, δεν μπορεί να αλλάζει κάθε χρόνο. Είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στην Ευρώπη και πάντα θα στοχεύει ψηλά. Δεν γίνεται διαφορετικά! Η ομάδα θα βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα προχωρά…»